Policija zaplijenila 750.000 cigareta

#UpravaPolicije

Službenici policije zaplijenili su 750.000 cigareta bez akciznih markica, saopštila je Uprava policije.

Ilustracija (Pixabay)

„Službenici Uprave policije MUP-a, vršeći poslove obezbjeđenja državne granice, a postupajući po operativnim saznanjima pronašli i oduzeli 750.000 cigareta bez akciznih markica“, saoštila je policija.

Naime, službenici policije su prije dva dana oko 17 sati i 30 minuta, postupajući po operativnoj informaciji, u blizini putnog pravca Tuzi – Mataguži primjetili kombi vozilo marke „Renault Trafic“, podgoričkih registarskih oznaka, čiji je vozač pokušao da izbjegne patrolu policije na način sto je naglo skrenuo i velikom brzinom se udaljio.

„Brzom akcijom policije i pretragom terena pronađeno je vozilo bez vozača u blizini jedne napuštene kuće. Pregledom kombi vozila pronadjeno je 75 paketa u kojima se nalazilo 750 000 cigareta marke ‘Merlin’ bez akciznih markica i jedna ručna radio veza. Oko 18 sati na lice mjesta se pojavio Ž.Đ. (38) iz Podgorice i kazao da je on upravljao navedenim vozilom. Lice, motorno vozilo i ručna radio veza su predati službenicima Odsjeka za suzbijanje privrednog kriminaliteta, dok su cigarete predate službenicima Uprave carina – Odsjeku za suzbijanje krijumčarenja, radi daljeg postupanja“, saopštila je policija.

Izvor: Radio Televizija Crne Gore

Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!