Postao lažni inspektor jer “mrzi drogu“

Podgoričanin Bojan Markuš (27) priznao je tužiocima da se mjesecima lažno predstavljao kao policajac, zaustavljao i pretresao sugrađane, provjeravao podatke za njih, oduzimao im marihuanu…

Njemu je za danas zakazan početak suđenja, a pred sutkinjom Željkom Jovović naći će se ukoliko tužilaštvo prije toga ne pristane na nagodbu sa Markušom.

Tužilac Nikola Boričić tereti ga da je u avgustu 2016. godine prepravio službenu legitimaciju policajca Tomislava Todorovića, na njoj nalijepio svoju fotografiju, i svoje ime, a potom je koristio. U martu 2017. godine, lažni inspektor ušao je u poslovnicu Societe Generale banke i tražio podatke o S. M, zaposlenom u toj banci. Nekoliko dana kasnije – 6. aprila, u Ulici Vaka Đurovića u Podgorici, zaustavio je D.M. i trojicu maloljetnika, tražio im lične karte i pretresao ih. Isto je uradio i 20. aprila na Skalinama. Tada je, predstavljajući se kao inspektor, zaustavio M.R, M. B. i dvoje maloljetnika. Pokazao im je službenu legitimaciju, tražio od njih lične karte na uvid, a potom ih pretresao.

Pročitajte još:   Uhapšen osumnjičeni za smrt pješaka

Bojan Markuš

Boričić mu na teret stavlja krivično djelo falsifikovanje isprave i lažno predstavljanje.

Markuš je pred tužiocem tvrdio da je 6. aprila, nadomak mosta Milenijum, osjetio miris marihuane i primijetio četiri maloljetne osobe:

“Prišao sam im, izvadio službenu legitimaciju, i tražio lične karte koje su mi odmah predali. Na jedan papir upisao sam njihove podatke, vratio im lične karte i tražio da pokažu što imaju u džepovima. Dali su mi zamotuljak marihuane. Rekao sam im da ću, sljedeći put ako ih uhavatim, obavijestiti njihove roditelje. Marihuanu sam bacio”. Objasnio je da je tada imao i radio-vezu. Tvrdi da je zbog droge htio da pretresa i 20. aprila na Skalinama, ali da se uplašio jer je M.B. pozvao nekog.

Navodno, to je radio jer je veliki protivnik droge.

Pročitajte još:   Uhapšen osumnjičeni za dilovanje heroina

Njegov branilac, advokat Damir Lekić, “Vijestima” je rekao da je Markuš u potpunosti priznao izvršenje krivičnog djela i do detalja pojasnio što je radio.

“Rekao je da jednostavno ne voli kriminal, posebno drogu i da je, s obzirom da nije imao mogućnosti da postane policajac, na taj način pokušao da pomogne društvu. Kazao je da je predstavljajući se lažno kao policajac činio samo dobre stvari, a ne loše”, kazao je Lekić.

Dodao je da će, ako tužilaštvo bude imalo sluha, zaključiti sporazum o priznanju krivice.

Vijesti.me

Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!

Ostavite komentar