Povezan sa škaljarcima: Uhapšenom u „Durmitoru“ uslovna kazna

#Uhapšen #IlijaZec
Ilija Zec, jedan od uhapšenih u restoranu „Durmitor“, osuđen je zbog nelegalnog držanja oružja na uslovnu kaznu u trajanju od tri godine i novčanu od 20.000 dinara.

Ukoliko u ovom roku ponovi krivično djelo, slijedi mu kazna od 10 mjeseci zatvora, predviđeno je sporazumom koji je juče potvrdio Viši sud u Beogradu.

Suđenje protiv trojice optuženih za držanje i nošenje oružja, među kojima je bio i Zec, počelo je prošle nedjelje. Postupak protiv njega je istog dana razdvojen pošto je priznao djelo i nagodio se sa tužilaštvom.

Desetoricu uhapšenih u junu prošle godine u restoranu „Durmitor“ policija je označila kao pripadnike škaljarskog kriminalnog klana, a optužnica je podignuta nekoliko mjeseci kasnije protiv trojice i to za držanje i nošenje oružja.

Zec je bio optužen da je nelegalno držao 16 metaka kalibra 9 milimetara koje je policija pronašla pri pretresu njegovog stana. U iskazu koji je ranije dao u tužilaštvu, naveo je da su to meci njegovog đeda i da ih je donio iz sela prije dvije godine kao uspomenu.

On je u septembru prošle godine sa tužilaštvom već potpisao jedan sporazum o priznanju – zbog posjedovanja 0,1 gram kokaina. Policija je kod njega pronašla kesicu sa kokainom u julu 2016. oko dva sata iza ponoći nedaleko od beogradskih splavova. Zbog ovoga je kažnjen sa 100.000 dinara.

Zec je povezan i sa optuženima u drugom slučaju koji se odvija u Višem sudu – predmetu „Havana“. Svjedočio je na suđenju vlasniku kazino kluba „Havana“ Vladimiru Popoviću za iznudu, kao njegov zaposleni.

Popović je Zeca opisao kao sjajnog dečka koji radi kod njega u kazinu, kao i da mu ponekad vozi djecu na trening.

Krik, Antena M

Advertisements
Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!