Prekršajna prijava protiv Podgoričanina: Vozač početnik jurio 200 km/h u „Audiju“

Podgorička saobraćajna policija podnijela je prekršajnu prijavu protiv mladog vozača, koji je u utorak oko 22:10 časova, na magistralnom putu Bar – Podgorica, u mjestu Goričani vozio brzinom od 200 km/h.

Prekršajna prijava protiv Podgoričanina: Vozač početnik jurio 200 km/h u "Audiju"

Kako je saopšteno iz Uprave policije, oni su zaustavili putničko motorno vozilo marke “Audi” podgoričkih registarskih oznaka kojim je upravljao D.D. (21) iz Podgorice, zbog prekoračenja brzine.

“Uređajem za evidentiranje prekršaja u pokretu snimljena je brzina od 200 km/h, a ograničenje n pomenutoj dionici je 80 km/h. Pored toga najveća dozvoljena brzina za vozila kojima upravljaju mladi vozači i vozači početnici, ograničena je na 70 km/h shodno odredbama člana 37a Zakona o bezbjednosti saobraćaja na putevima. Protiv D.D. podnijeta je prekršajna prijava i privremeno mu je oduzeta vozačka dozvola”, navodi se u saopštenju.

Policija je još jednom napomenula da sve analize saobraćajnih nezgoda i njihovih posledica ukazuju da je kao uzročnik većine saobraćajnih nezgoda dominantan ljudski faktor, posebno onih sa najtežim posljedicama, pa iz tog razloga ukazuju na neophodnost poštovanja odredbi Zakona o bezbjednosti saobraćaja na putevima.

“Upozoravamo sve nesavjesne učesnike u saobraćaju da će pripadnici saobraćajne policije i u narednom periodu nastaviti sa pojačanim aktivnostima, kako bi omogućili veći stepen bezbjednosti svih učesnika u saobraćaju”, stoji u saopštneju.

Advertisements
Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!