Pronađen arsenal oružja, krivična protiv K.B.

#Tivat

Tivatska policija podnijela je juče krivičnu prijavu protiv sugrađanina K.B. zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

.

Naime, u okviru akcije „Boka“ koju policijski službenici sprovode u borbi protiv organizovanih kriminalnih grupa, izvršen je pretres stana koji koristi bezbjednosno interesantno lice M.B. Tom prilikom policijski službenici su pronašli i oduzeli osam komada vatrenog oružja i veći broj municije.

„Naime, pronađeno je i oduzeto: pištolj marke „Magnum 357“, pištolj marke CZ kalibar 7,65mm, poluauomatski pištolj marke „CZ M57“ kalibar 7,62, malokalibarska puška marke „Beno M2“ kalibra 22mm, malokalibarska puška „TOZ – 12 – 01.“ kalibra .22, lovačka puška „Zastava Bokerica“ kalibra 12mm, malokalibarska puška „TOZ – 18 – 01“ kalibra 5,6mm i karabin „Remington“ kao i 300 komada municije različitog kalibra“, naveli su iz policije.

K.B, otac M.B, kako se dodaje policiji je saopštio da je pronađeno oružje njegovo.

„Za oružje koje je pronađeno ne postoje validni oružni listovi. Pronađeno i oduzeto oružje biće upućeno u Forenzički centar radi vještačenja“, navodi se u saopštenju.

Policijski službenici su podnijeli krivičnu prijavu državnom tužiocu u Osnovnom državnom tužilaštvu u Kotoru protiv K.B. zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Vrše se provjere i u odnosu na oružje koje je registrovano na ime K.B. a koje nije pronađeno prilikom pretresa.

„Policijski službenici su, podsjećamo, u tri akcije koje su sprovedene u prethodnih nedjelju dana, a koje su usmjerene na kriminalne grupe i bezbjednosno interesantna lica, pretresli 61 lokaciju na jugu i sjeveru koju koriste članovi OKG i njima bliska lica. Priveden je veliki broj lica. Oduzeti su oružje i municija, skupocjeni automobili, sredstva komunikacije, ugovori i druga dokumenta, novac i druge stvari. Više lica je lišeno slobode. Sve što je oduzeto biće vještačeno u Forenzičkom centru radi utvrđivanja porijekla odnosno eventualne povezanosti sa počinjenim krivičnim djelima“, navodi se u saopštenju.

Policijske aktivnosti u borbi protiv organizovanih kriminalnih grupa se nastavljaju.

Izvor: Radio Televizija Crne Gore

Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!