Rasvijetljeno šest krađa, uhapšene tri osobe, podnijete prijave protiv maloljetnika

lisice-hapsenje_419914345-1000x555.jpg

Podgorička policija je rasvijetlila šest krađa i tom prilikom procesuirali pet osoba.

“U Podgorici je prekjuče uhapšen D.B. (29) iz zbog sumnje da je počinio tri teške krađe. On je 11. jula došao u porodičnu kuću N.R i neko vrijeme sjedio sa njim i njegovom majkom, nakon čega im je u piće sipao uspavljujuće sredstvo. Nakon što su se N.R. i njegova majka probudili primjetili su da su im ukradena dva mobilna telefona, dvije jakne i šest torbi”, saopštila je Uprava policije.

Drugu krađu D.B. je 13. jula ispred Streljačkog centra Ljubović od A.M. zatražio da mu posudi telefon i pobjegao sa lica mjesta.

“A.M. je juče primijetio oumnjičenog i zadržao ga na licu mjesta do dolaska policijske patrole koja ga je privela u CB Podgorica. D.B. je, treću krađu 23. jula došao u stan Ž.D. kojeg poznaje i koristeći nepažnju domaćina sa komode ukrao ključeve od vozila „Renault Scenic“, nakon čega je izašao iz stana, ušao u vozilo i pobjegao sa lica mjesta”, piše u saopštenju Uprave policije.

On je vozilo odvezao do Smokovca gdje je sa njega skinuo točkove sa felnama koje je potom prodao.

“O događajima je obaviješten državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštv u Podgorici koji je naložio da se D.B uhapsi i da mu se privede uz krivičnu prijavu zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio navedena krivična djela”, istakli su u polciji.

Dalje, je podgorička policija uhapsila P.R. (27) i J.V. (26) iz Podgorice, zbog sumnje da su pokrali B.R.

“Oni su 17. jula ovo krivično djelo počinili tako što su se dovezli do servisa teretnih vozila „Radunović“ na Bioču, a zatim neopaženo prišli
kamionima koji su se nalazili na parkingu servisa i sa njih razmontirali osam akumulatora, koje su utovarili u vozilo i odvezli se sa lica mjesta”, navode u policiji.

O događaju je obaviješten državni tužilac u ODT u Podgorci koji je naložio da se P.R. i J.V. uhapse zbog sumnje da su počinili navedeno krivično djelo.

Državnom tužiocu za maloljetnike u ODT u Podgorici policija je juče podnijela poseban izvještaj, kao dopunu krivične prijave prethodno
podnijete protiv nepoznatog počinioca, protiv maloljetnih B.L. (15) i B.L. (15), obojica iz Podgorice, zbog sumnje da su počinili krivično djelo krađa, dok se jedan od njih sumnjiči i da je počinio krivično djelo rabojništvo.

“U izvršenju ovih krivičnih djela učestvovao je i E.H. (12), koji je krivično neodgovoran zbog uzrasta ispod 14 godina. B.L. i E.H. su krivično djelo razbojništvo počinili na način što su na stajalištu ispred tržnog centra Delta City ušli u taksi vozilo kojim je upravljao B.Đ. i zatražili da ih preveze do Konika. Dolaskom na Konik, zatažili su od taksiste da zaustavi vozilo, nakon čega je B.L. koji je sjedio iza vozača, i potom ga uhvatio otpozadi i držao ga. Za to vrijeme E.H. je iz vrata ukrao torbicu u kojoj se nalazio novac u iznosu od 100 eura, nakon čega su se ove dvije osobe udaljile sa lica mjesta”, ističe se u saopštenju Uprave policije.

Nadalje, B.L, B.L. i E.H. su tokom noći 25/26. juna u ulici Husinjskih rudara ukrali vozilo marke „VW Golf I“ u vlasništvu E.R. i

“Oni su vozilo odvezli na Ćemovsko polje gdje su polomili sva stakla i skinuli točak i akumulator. Narednog dana su prodali točak i akumulator za manji novčani iznos”, zaključuje se u saopštenju Uprave policije.

Izvor: Cafe Del Montenegro

Advertisements
Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!