Rasvijetljeno ubistvo Gorana Lenca

#UpravaPolicijeCg #GoranLenc

Crnogorska policija rasvijetlila je težak zločin u Kotoru, ubistvo fudbalera Gorana Lenca. O identitetu počinioca biće više detalja na današnjoj konferenciji za medije, saopšteno je Dnevnim novinama iz Uprave policije.

Crnogorska policija rasvijetlila je težak zločin u Kotoru

“Nakon pet dana intenzivnog rada i preduzetih brojnih aktivnosti u koordinaciji sa Višim državnim tužilaštvom u Podgorici, službenici policije Odjeljenja bezbjednosti Kotor, zajedno sa službenicima Sektora Kriminalističke policije rasvijetlili su teško ubistvo Gorana Lenca, koji je ubijen 16. septembra na stadionu Fudbalskog kluba Bokelj. Od strane više specijalzovanih ekipa preduzimane su mjere na lociranju i hapšenju izvršioca ovog teškog krivičnog djela”, kazao je za DN direktor Uprave policije Slavko Stojanović, naglašavajući da će danas javnosti saopštiti sve detalje u vezi sa rasvjetljavanjem ovog zločina.

Tridesettrogodišnji Kotoranin Goran Lenac ubijen je prošle subote oko 17.25 na terenu fudbalskog kluba Bokelj dok je trenirao.

Napadač nije bio maskiran i posmatrao sa tribina FK Bokelj Lenca koji je sa drugom trenirao.

Na terenu je bilo još ljudi, ali je napadač strpljivo čekao da se ostali počnu razilaziti nakon čega je sišao sa tribine, počeo da trči, simulirajući da i on navodno trenira, ne ostavljajući prostora sumnji da nešto sprema. Prišao je Lencu dok je ovaj radio sklekove, i ispalio mu u glavu dva hica.

Potom je pobjegao prema izlazu stadiona. Tada je, po saznanju DN, ispalio još nekoliko hitaca u vazduh, vjerovatno u namjeri da uplaši eventualne očevice.

Jedini svjedok ovog ubistva, navodno je bio Goranov drug J.M. Lenac je u kritičnom stanju sa velikim krvarenjem odvezen u bolnicu u Risnu, gdje su ljekari pokušali da mu spasu život, ali je ubzo podlegao povredama na operacionom stolu.

Bivši golman Bokelja nije imao kriminalni dosije već je, naprotiv, bio je poznat kao uzoran mladić, omiljen među sugrađanima.

Izvor: Radio Televizija Crne Gore

Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!