Roganović na crvenoj potjernici

#LažneDojave #VladimirRoganović #Bigl

Crnogorski istražitelji raspisali su međunarodnu potjernicu za Novljaninom Vladimirom Roganovićem, zbog sumnje da je 29. aprila iz Beograda prijavio da je u podgoričkoj diskoteci „Bigl“ postavljena bomba.

Foto: Ilustracija

Podgorički Interpol je na osnovu naredbe Osnovnog suda u Kotoru za Roganovićem raspisao i međunarodnu potjernicu zbog izdržavanja kazne od godinu zatvora zbog krivičnog djela nedozvoljeno držanje oružja, piše Pobjeda.

Roganović je uhapšen 5. maja u Beogradu zbog sumnje da je počinio krivična djela falsifikovanje isprave i navođenje na ovjeravanje neistinitog sadržaja. Njemu je Osnovni sud u Beogradu odredio pritvor u trajanju od 30 dana. Prema evidenciji bezbjednosnih službi, Roganović je član „kavačkog“ klana koji je u sukobu sa „škaljarskom“ grupom.

U aprilu je bilo 18 lažnih dojava o postavljenim bombama u Podgorici, koje su stigle sa različitih pripejd brojeva iz SSrbije i Bosne i Hercegovine. Iako policija zvanično nije optužila Roganovića za ostale dojave o lažnim bombama, indikativno je da su nakon njegovog hapšenja pozivi policiji prestali.

Samo dva dana prije hapšenja Roganovića, stigla je posljednja informacija o bombi za vrijeme utakmice Budućnost – Mornar u Sportskom centru „Morača“. Izvori bliski istrazi sigurni su da je u pitanju obračun ove dvije kriminalne grupe iz Kotora, čiji organizatori su nedostupni crnogorskim vlastima. Kako tvrde Pobjedini izvori, u pojedinim objektima za koje su stizale dojave o bombi bio je član „škaljarske“ grupe. Informacije o bombi bile su pokriće za pokušaj njegove likvidacije. Ostali objekti našli su se na „meti“ kako bi se zavarao trag policiji.

Meta prve dojave o bombi bila je diskoteka „Bigl“ u Podgorici. Vlasnici ove diskoteke bliski su „škaljarskom“ klanu koji je već duže u žestokom sukobu sa „kavačanima“.

Izvor: Radio Televizija Crne Gore

Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!