SDP: Ne dozvoliti izrugivanje pravdi

#DraganŠimrak

Socijaldemokratska partija (SDP) pozvala je ministra pravde, Zorana Pažina, da obezbijedi primjenu zakona i omogući puno poštovanje pravnog sistema Crne Gore.

Pažin da kaže šta će učiniti: Šimrak

Reagujući na mogućnost da Miloš Marović kaznu odsluži u kućnom pritvoru u Srbiji, član Predsjedništva SDP-a, Dragan Šimrak, kazao je da ministar Pažin, kao najodgovorniji, mora obezbijedi primjenu zakona.

„Javnost je povjerovala da će ministar održati riječ i da država neće dozvoliti klasično ‘ruganje pravdi’. Sada imamo informacije da se može desiti da Miloš Marović koji je priznao milionsku krađu u Budvi, kao dio organizovane kriminalne grupe koju je vodio njegov otac, može doći u situaciju da sa nanogicom uživa u nekom luksuznom apartmanu u Srbiji umjesto u zasluženom smještaju u Spužu“, saopštio je Šimrak.

Poruka koju bi crnogorsko pravosuđe poslalo na ovom primjeru je, navodi on, „da možete da pljačkate koliko želite, ali da ćete se dogovoriti sa državom da vratite simboličnu sumu“.

„A kaznu provedete u udobnosti nekog luksuznog objekta kupljenim novcem opljačkanim od tih građana. Proći ćete bolje nego da ste, ne daj Bože, nedozvoljeno ulovili 50 kila ribe. Srećom, Crna Gora ima ministra pravde koji je izjavio da bi ‘takvo ponašanje bilo izrugivanje pravdi i da on to neće dozvoliti’. Sada ga pozivamo da javno kaže što će učiniti. Apelujemo da se kao Jan Palah ne spaljuje ispred ministarstva pravde“, poručio je Šimrak.

„On bar zna da Crna Gora ima i premijera, pravdoljubivog kakav je i on sam, koji bi prije podnio ostavku nego dozvolio “izrugivanje pravdi”. On bar ne bi dozvolio, posebno ne u dane velikih jubileja, hiljadugodišnjice državnosti i decenije od obnove nezavisnosti, da nam članovi kriminalnih grupa iz vrha DPS-a iz bratske Srbije poručuju – zadržaćemo pare od vas pokradene i trošiti ih na slobodi, vama eto državljanstvo Crne Gore“, poručio je on.

Izvor: Radio Televizija Crne Gore

Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!