Sjeđeli na pištoljima u kafiću

#UpravaPolicijeCg

Po nalogu osnovnog državnog tužioca sinoć su uhapšeni Barani D.K. i S.D. zbog nošenja pištolja u ilegalnom posjedu. Protiv njih biće podnijeta krivična prijava.

Ilustracija

Kako je saopšteno, barska policija, postupajući na osnovu operativnih saznanja a u cilju rasvjetljavanja teških krivičnih dijela počinjenih na području Bara u prethodnom periodu, izvela je akciju u kojoj su u ugostiteljskom objektu „Porto fino“ u tom gradu izvršili pregled tzv. bezbjednosno interesantnih lica koja su u tom trenutku tamo boravila – E.M, D.H, D.K. i S.D. iz Bara.

„Nakon pronalaska dva pištolja sa municijom koja su bila sakrivena i nakon konsultacija sa tužiocem, slobode su lišena dva od ova četiri lica – D.K. i S.D.“, navodi se u saopštenju.

Naime, barski policajci su sinoć oko 22.45 sati, vršeći pregled navedenih lica u ovom lokalu, a radi pronalaska predmeta koji eventualno mogu biti u vezi sa izvršenim krivičnim djelima, ispod tapaciranog mjesta za sjedenje u separeu, na kojem su sjedjeli D.K. i S.D., pronašli i oduzeli dva pištolja u ilegalnom posjedu, i to pištolj marke „CZ 99“ cal. 9mm sa sa dva metka cal. 9 mm i pištolj marke „Steyr M9-A1“ 9×19 Austia cal. 9mm sa obrušenim fabričkim brojem i okvirom u kojem se nalazilo 15 komada metaka cal. 9 mm.

„O događaju je obaviješten državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Baru a preduzete su i druge aktivnosti iz policijske nadležnosti radi utvrđivanja okolnosti događaja. Nadležni tužilac se, nakon prezentovanja prikupljenih činjenica, izjasnio da se slobode liše D.K (22) i S.D. (17), zbog sumnje da su počinili krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija“, navode iz policije.

Osumnjičeni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužiocu, zbog osnovane sumnje da su počinili navedeno krivično djelo.

Pištolji i municija će biti upućeni Forenzičkom centru radi vještačenja.

Izvor: Radio Televizija Crne Gore

Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!