Спушки затвор: У фрижидеру пронађено 14 телефона, шверцују и стероиде, таблете, дрогу…

Током прошле године Управа Завода за извршење кривичних санкција покренула је 444 дисциплинских поступака против затвореника и притвореника, док је истим изрекла 364 дисциплинске мјере, од којих су најчешће упућивање у самицу и ускраћивање погодности, док је 56 затвореника ослобођено дисциплинске одговорности, пишу Дневне новине.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Илустрација: Дарик Неwс

Како се наводи у Извјештају о раду и стању у управним областима из надлежности Министарства правде, најчешћи дисциплински прекршај који су починили затвореници и притвореници је посједовање недозвољених ствари и предмета што се десило у 102 случаја.

Како наводи извор из ЗИКС-а, у питању су углавном мобилни телефони и пуњачи, који су проналажени приликом претреса у собама осуђеника и притвореника.

Како истиче, мобилни се углавном уносе путем техничких уређаја који се достављају затвореницима и притвореницима, мада постоји и основана сумња да неко од запослених такође незаконито доставља мобилне. Тако је прошле године у једном фрижидеру пронађено чак 14 мобилних телефона.

Осим телефона, ту су и друге забрањене ствари типа опојних дрога, таблета, стероида и слично који се уносе путем посјета родбине затвореника, и то скривањем недозвољених ствари, ушивањем у посебним шавовима гардеробе, у књигама, у техничким уређајима.

Извор: Стандард

Advertisements
Желите рекламу на Порталу Црна Гора? Јавите нам се!

Желите и Ви да пишете за Црну Гору? Придружите нам се!