Strah od krvne osvete: Zbog one stare „brat za brata“, Koljenšić priznaje da je povezan s ubistvom Bojovića

Zbog straha od krvne osvete, Nikšićanin Ratko Koljenšić spreman je da prizna da je umiješan u ubistvo Nikole Bojovića, inače rođenog brata vođe Zemunskog klana, Luke, koje se desilo u aprilu 2013. godine. Ovaj slučaj potvrđuje da krvna osveta u regionu još nije utihnula jer je Nikola ubijen pošto je njegov brat Luka prethodno organizovao ubistvo Branislava Šaranovića. Nakon njegove smrti, Šaranovići su pribjegli staroj „brat za brata“, pa je tako stradao, ni kriv ni dužan, Nikola. U međuvremenu je ubijen i brat, kako se sumnja, ubice Nikole Bojovića, Jugoslav Cvetanović… Upravo se krvne osvete boji Ratko Koljenšić…

Sahrana NIkole Bojovića

Advokat Ratka Koljenišća, Boris Marinović za portal „Standard“ je potvrdio da njegov klijent očekuje da ga uskoro ponovo pozove viši državni tužilac Željko Tomković.

Podsjećamo, Koljenšić je isprva tvrdio da nije kriv. Međutim, sve se mijenja dan prije nego što je crnogorska policija krajem jula blizu porodične kuće Koljenšića u Nikšiću, uhapsila majku Nikole i Luke Bojovića, Anđelku (66) i njenog rođaka Matiju Bojovića (35) koji su navodno spremali ubistvo Koljenšića. Dan prije nego su uhapšeni, Koljenšić je odlučio da prizna krivicu jer strahuje za svoj i život svoje familije.

Košljenić na saslušanju

Sporazum o priznanju je u julu propao jer je viši tužilac Željko Tomković odbio Koljenšićevu ponudu da za umiješanost u ubistvo Bojovića odleži samo osam godina u zatvoru.

„Moj klijent nije odustao od namjere da prizna krivično djelo koje mu se stavlja na teret. Termin novog saslušanja po pitanju potpisivanja sporazuma nije zakazan ali očekujemo da nas tužilac Tomković pozove u najskorije vrijeme kako bi nastavili pregovore“, kazao je advokat Marinović.

Prema do sada nepotvrđenim optužnicama, sada pokojni Slobodan Šaranović organizovao je kriminlanu grupu kako bi osvetio ubistvo svog brata Branislava. Bio je uvjeren da je direktni nalogodovac i organizator tog ubistva Luka Bojović, zbog čega je odlučio da grupa koju je organizovao ubije Bojovićevog brata Nikolu.

Za novčanu nadoknadu, prema spisima Tužilaštva, član te grupe postao je Koljenšić, koji je organizovao prevoz ubice Saše Cvetanovića iz Crne Gore u Beograd. Koljenšić i Cvetanović su zatim pratili kretanje Nikole Bojovića kako bi pronašli pogodno mjesto i vrijeme za njegovu likvidaciju. Nakon što su došli do saznanja da će mlađi Bojović 29. aprila 2013 godine proći ulicom Carice Milice, kako piše u aktu Tužilaštva, Koljenšić je Cvetanoviću desnom rukom pokazao mjesto na kome je najpogodnije da čeka metu. Ubrzo nakon toga Bojović je naišao, a Cvetanović je u njega rafalno ispalio 15 hitaca.

Krajem septembra ove godine, u Vranju je ubijen Jugoslav Cvetanović, koji je rođeni brat Saše Cvetanovića. Pretpostavlja se da je ubijen jer je Saša povezan sa ubistvom Bojovića.

Standard.co.me

Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!