Sud odbio da spoji postupke protiv Miloša i Svetozara Marovića

multimedia_foto_2016_05_20_milos-marovic-i-svetozar-marovic-foto-printscreen-cdm-beta-1449153668-796725.jpg

Predsjednik podgoričkog Višeg suda Boris Savić, odbio je danas tokom suđenja za trajno oduzimanje imovine Miloša Marovića predlog punomoćnika Svetozara Marovića, Vladimira Marinkova da sud postpak protiv Miloša sa postupkom protiv njegovog oca. Sudija Savić je kazao da se predlog odbija jer spajanje nije cjelishodno.

Na narednom glavnom pretresu pozvani su da svjedoče Petar Franeta, Miloš Petar, Ivo Armenko i Dragan Predragović.

Državana tužiteljka Lidija Vukčević, na današnjem suđenju je istakla da se protivi pisanim dokazima koji potiču iz ranijeg vremenskog perioda jer, kako smatra, oni se ne mogu povezati sa imovinom okrivljenog Miloša Marovića.

“Ti pisani dokazi se odnose na imovinu, prihode, Svetozara a ne njegovog sina”, kazala je Vukčević.

Suđenje se nastavlja 30. marta.

>>>Tašta Miloša Marovića: Pomagala sam djeci koliko sam mogla>>>

Tužilaštvo traži trajno oduzimanje imovine

Tužiteljka Specijalnog državnog tužilaštva, Lidija Vukčević saopštila je ranije da je SDT pribavilo dokaze o ilegalnom porijeklu imovine optuženih i da traži trajno oduzimanje.

Kao spornu imovinu Vukčević je navela zemljište, stan od 193 metra kvadratna koji pripada Milošu, stambeno-poslovnu imovinu u valsništvu Tamare, stan u Budvi, poslovni prostor od 40 metara kvadratnih, stan od 121 metar kvadratni i garažu od 18 kvadrata.

Tužiteljka je dodala da je SDT analiziralo prihode Svetozara, Miloša i Tamare, od 2006. do 2014. Time je, kako se navodi zaključeno, da za imovinsku korist koju su stekli ne postoji porijeklo.

Žana Bojanić

Izvor: Cafe Del Montenegro

Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!