Svađa drugarica na sudu: Čupanje, šamari pa ubod nožem

Podgoričanka Miljana Petranović (26) tvrdila je juče u tužilaštvu da ju je dugodišnja prijateljica Jovana Krivošija (23) prvo čupala za kosu, zatim udarila šakom, a nešto kasnije i ubola nožem, pišu „Vijesti“. Petranovićeva je juče saslušana u podgoričkom Višem tužilaštvu, u postupku koji se protiv Krivošije vodi zbog pokušaja ubistva.

Zastupnik dvadesetšestogodišnjakinje, advokat Damir Dado Lekić Vijestima je kazao da je Petranović pred tužiteljicom Lepom Medenicom detaljno ispričala šta se dogodilo 10. septembra, oko tri sata iza ponoći u kući Krivošije u naselju Donja Gorica.

Navela je da je otišla kod svoje dugogodišnje drugarice Jovane po svoje stvari, te da se Jovana u jednom trenutku iz čista mira uznemirila, da je počupala za kosu i zadala joj udarac zatvorenom šakom u predjelu potiljka. Rekla je da je bila zatečena i da se preplašila, kazao je Lekić.

Advokat objašnjava i da je Petranovićeva tužiteljki ispričala da je prva posegnula za nožem kojim je povrijeđena.

Rekla je da je, kako bi spriječila dalji fizički kontakt, izvukla nož koji nosi od ranije zbog lične bezbijednosti zbog turbulentnih ljubavnih veza i skorašnje pljačke njihove kuće. Da ga je samo pokazala i uperila prema plafonu.

Dvadesetšestogodišnjakinja je pred tužiteljkom tvrdila da joj je Krivošija uzela nož iz ruke jer je znala i vidjela da joj istim neće nauditi.

Nakon toga je izašla napolje kako bi uzela stvari koje je Krivošija prethodno bacila kroz prozor. Dok je tražila stvari, vidjela je kako Jovana izlazi iz kuće sa nečim u ruci i viče da će joj polomiti auto. Tada joj je i zadala dva udarca nožem u tijelo, kazao je Lekić.

Dodao je da je njegova branjenica tužiteljki rekla da ostavlja mogućnost da Krivošija, ako se nagodi sa tužilaštvom, zaključi sporazum o priznanju krivice.

Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!