U autobusima iz Albanije oružje i skank

#OduzetSkank #ZaplijenjenaDroga #Skank #OduzetoOružje

Policijski i carinski službenici su tokom vikenda u tri odvojne akcije spriječili pokušaje krijumčarenja opojnih droga i vatrenog oružja i zaplijenili oko 33,2 kilograma skanka, sedam pištolja i 30 metaka.

Ilustracija (foto: rtcg.me)

Na Zajedničkom graničnom prelazu Crne Gore i Albanije, Sukobin – Murićani, na ulazu u našu zemlju, službenici Odjeljenja granične bezbjednosti Ulcinj MUP-a i Uprave carina su, u subotu oko 9.45 sati, kontrolom prtljaga u autobusu prevoznika „Osumi“ iz Tirane, koji je išao za Njemačku, u jednoj putničkoj torbi pronašli sedam pištolja nepoznate marke, 30 metaka nepoznatog kalibra i tri ručno napravljena pakovanja oblijepljena selotejp trakom u kojima se nalazilo 1,6 kilograma skanka.

Torba sa skankon otkrivena je uz pomoć policijskog psa za otkrivanje narkotika.

„Policijski službenici Odsjeka za borbu protiv droge preuzeli su drogu i lica u autobusu. O događaju je obaviješten državni tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici. Policijski službenici su uzeli izjave od vozača, Z.A. (37), državljanina Albanije, kao i od drugog vozača, konduktera i drugih lica koja su se nalazila u autobusu“, saopšteno je iz Uprave policije.

Kasnije tog dana oko 17.30 sati na istom graničnom prelazu, kontrolom autobusa albanskih registracija agencije „Europa lines expres“ koji je išao od Skadra ka Italiji, kojim je upravljao A.K. (28), državljanin Albanije, u prtljažnom prostoru otkriven je specijalno izrađen bunker napravljen od lima koji je bio oblijepljen crnom ljepljivom trakom.

Skriveni bunker je otriven takođe uz pomoć psa za otkrivanje narkotika, a u njemu se nalazilo oko 25 kilograma skanka.

„Shodno Protokolu o radu na ZGP Sukobin – Murićani lice, vozilo i oduzeti skank preuzeli su službenici policije Albanije radi dalje kriminalističke obrade“, naveli su iz Uprave policije.

Takođe u subotu, policijski službenici Odjeljenja granične bezbjednosti Bijelo Polje i carinski službenici na GP Dobrakovo u putničkom vozilu „Renault Clio“ pronašli su 6,6 kilograma skanka.

Automobilom podgoričkih registracija, upravljao B.R. (28) iz Podgorice. On je uhapšen i uz krivičnu prijavu, priveden nadležnom tužiocu, zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

Iz policije su kazali da je u vozilu otkriveno 16 pakovanja, koja su se nalazila u rezervnom točku, ispod zadnjeg sjedišta i u sva četiri blatobrana.

„Lice, drogu i vozilo preuzeli su službenici Odsjeka za borbu protiv droge. O događaju je obaviješten nadležni državni tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici. Skank je upućen Forenzičkom centru radi vještačenja“, dodaje se u policijskom saopštenju.

Izvor: Radio Televizija Crne GoreŽelite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!