U Ulcinju uhapšena tri sumnjiva lica

#UpravaPolicije

Crnogorska policija izvela je sinoć u Ulcinju pojačanu kontrolu osoba u ugostiteljskim objektima, radi pronalaska bezbjednosno interesantnih lica. Tokom racije u tom gradu su, kako je saopšteno iz Uprave policije, pronađene i uhapšene tri bezbjednosno interesantne osobe, za kojima je policija ranije tragala.

Građanima kod sebe moraju imati ličnu kartu: Ilustracija

Komentarišući medijske navode da se Interventna jedinica CB Bar neprimjereno ponašala u Ulcinju, prilikom kontrola bezbjednosno interesantnih lica, iz policije su poručili da su borba protiv organizovanog kriminala i prevencija kriminaliteta “jedan od prioritetnih zadataka policije koji podrazumijeva i kontrolisanje lica i objekata gdje se ta lica okupljaju”.

Policija u saopštenju navodi da su službenici Centra bezbjednosti Bar i Odjeljenja bezbjednosti Ulcinj sinoć, radi pronalaska lica koja policija potražuje zbog krivičnih djela i radi kontrole tzv. bezbjednosno interesantnih lica, u Ulcinju izveli pojačanu kontrolu osoba u ugostiteljskim objektima.

“Tom prilikom policijski službenici su pronašli i doveli u službene prostorije tri lica koja je policija potraživala. Nakon pronalaska i dovođenja ta tri lica koja su inače bezbjednosno interesantna lica, a koja su bila direktno povezana sa slučajem napada na policijskog službenika OB Ulcinj J.M, ispred OB Ulcinj okupili su se njihovi poznanici i rođaci i jedan broj građana”, saopštila je policija.

Aktivnosti policijskih službenika su, kako su saopštili, uslijedile nakon što je prošle nedjelje fizički napadnut policijski službenik OB Ulcinj.

“Kao i nakon pokušaja iznude na štetu građanina Ulcinja od strane pripadnika OKG iz Bara počinjenog na teritoriji nadležnosti OB Ulcinj, koji su odmah po događaju identifikovani, te je jedan od njih uhapšen, dok se tri lica potražuju, a po našim saznanjima postoji mogućnost i da se ova lica skrivaju na području Ulcinja”, saopštila je policija.

Predmet aktivnosti su, kako navodi policija, bila isključivo lica za koje postoji indicija da se bave nedozvoljenim društvenim radnjama ili da su bliska bezbjednosno interesantnim licima.

“Takođe, ove aktivnosti se sprovode kako bi se preventivno djelovalo na kriminalitet tokom ljetnje turističke sezone, posebno u primorskim gradovima gdje u ljetnjim mjesecima boravi veći broj lica. Napominjemo da su policijski službenici na svim lokacijama na kojima su vršene kontrole mimo uobičajene prakse prisutnim građanima navodili razloge ovih aktivnosti”, saopštila je policija.

Napominju da neće komentarisati političke izjave, jer kontrole bezbjednosno interesantnih lica i prevencija kriminaliteta nemaju nikakve veze sa politikom.

“Koristimo priliku da ukažemo građanima da kod sebe moraju imati ličnu kartu odnosno važeći dokument sa fotografijom, jer je to zakonska obaveza svakog lica”, navodi policija.

Istakli su da će, ako se ispostavi da je bilo koji policijski službenik prilikom policijskih aktivnosti prekoračio svoja ovlašenja, prema njemu biti preduzete mjere i radnje radi sankcionisanja takvog ponašanja.

Izvor: Radio Televizija Crne GoreŽelite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!