Ubio rođaka, a brani se sa slobode

Nikšićanin Predrag Korać (34) kojeg je prije nedjelju dana ranio rođak Leka Korać (56), podlegao je povredama u nedjelju u Kliničkom centru Crne Gore. Nesreća se dogodila u utorak 17. marta kada je Leka Korać u župskom selu Bjeloševina iz lovačke puške pucao u sada pokojnog Predraga.

Predrag Korać je primljen u nikšićku bolnicu sa povredom unutrašnjih organa, nakon čega je hitno operisan. Poslije hirurškog zahvata smješten je na odjeljenje intenzivne njege. Iako je bio stabilnih vitalnih parametara, i dalje je bio životno ugrožen pa je prevezen u Klinički centar, gdje je nakon šest dana preminuo.

Osumnjičeni Korać uhapšen je iste noći kada je došlo do nesrećnog slučaja. Nakon toga, on je priveden u tužilaštvo gdje je iznio odbranu i tada mu je određeno 48-časovno zadržavanje. Dan kasnije priveden je i kod sudije za istrage koji je odlučio da mu dozvoli da se brani sa slobode. Pošto je njegov rođak preminuo, Korać je ponovo uhapšen.

Sudija za istrage Višeg suda u Podgorici Miroslav Bašović juče je ponovo saslušao Koraća na okolnosti određivanja pritvora. Nakon toga, donio je istu odluku – osumnjičenom je dozvolio da se brani sa slobode.

Prilikom hapšenja protiv osumnjičenog Nikšićanina podnesena je krivična prijava za pokušaj ubistva. Budući da je njegov rođak preminuo, tužilaštvo je ponovo uzelo predme [. . .]

Na link ispod možete pogledati kompletnu verziju teksta.

Izvor: DAN

Advertisements
Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!