Ubistvo Borete: Još trojica osumnjičenih

#ĐorđeBoreta

Specijalno tužilaštvo proširilo je istragu na još tri osobe zbog sumnje da su učestvovale u ubistvu Đorđa Borete i slučajne žrtve Dragana Zečevića prije mjesec u Budvi, piše Pobjeda.

Boreta i Zečević ubijeni 7. decembra (foto: rtcg.me)

Policija je samo dva dana kasnije uhapsila državljanina Bosne i Hercegovine Vladimira Šmanju (34), nastanjenog u Banjaluci i srpskog državljanina Miljana Bulatovića (36) iz Niša zbog sumnje da su učestvovali u ubistvu, a ubrzo nakon toga Tužilaštvo je pokrenulo istragu.

Specijalno državno tužilaštvo je prije nekoliko dana proširilo istragu protiv Šmanje. Osim za teško ubistvo, Šmanja se sada tereti i za organizovanje kriminalne grupe. Prilikom ponovnog saslušanja, Banjalučanin je kategorično negirao krivicu, tvrdeći da nije organizovao kriminalnu grupu.

Istražitelji čekaju rezultate vještačenja na osnovu kojih će utvrditi da li su na pronađenim predmetima tragovi Bulatovića i Smanje i tako ih, osim ubistva u Bečićima, povezati sa nekim ranijim likvidacijama.

Boreta i Zečević stradali su 7. decembra prošle godine u bašti lokala „Trofej“ u Bečićima, kada su ubice iz automatske puške nasumice pucale u goste lokala. Tada je ranjen i Ivo Stanišić. Istraga ukazuje da su, osim Bulatovića i Smanje, u ubistvu učestvovale najmanje još četiri osobe i da su likvidaciju Borete, koji je bio blizak škaljarskom klanu, naručili „kavačani“.

Tokom istrage utvrđeno je da su osumnjičeni Bulatović i Šmanja više mjeseci pratili Boretu; imali su garažni prostor u jednoj zgradi u Podkošljunu, gdje su napravili specijalni bunker i skrivali predmete korišćene u krivičnim djelima. Ubijeni Boreta je brat od strica osuđenika Saše Borete, koji izdržava tridesetogodišnju kaznu za ubistvo policijskog inspektora Slavoljuba Šćekića.

Izvor: Radio Televizija Crne GoreŽelite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!