Uhapšen Bjelorus, imao plastenik marihuane u Baru

plastenik-za-uzgoj-marihuane3.jpg

Policija je uhapsila Bjelorusa M.Č.(42) jer je kod njega u Baru pronašla i oduzela 40 stabljika marihuane koje su bile zasađene u plasteniku i još oko 30 grama marihuane u kući M.Č. će uz krivičnu prijavu biti priveden nadležnom tužiocu, zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

Sumnja se da je M.Č. uzgajao 40 stabljika marihuane, ukupne težine oko 15,2 kilograma, radi njihove prerade i proizvodnje opojne droge marihuana, kako bi ovu drogu stavio u promet, te da je posjedovao marihuanu težine 30,2 grama nađenu u kući takođe radi njene prodaje.

Droga je pronađena pretresom kuće i dvorišta koje je koristio državljanin Bjelorusije iz Minska, a koji privremeno boravi u Baru.

Policija je, postupajući na osnovu operativnih saznanja, pribavili naredbu od sudije za istragu Višeg suda u Podgorici na osnovu koje su danas izvršili pretres kuće, drugih prostorija i dvorišta u Baru koje je M.Č. koristio.

Kako je saopšteno iz Uprave policije, pretresom su pronađeni i oduzeti: 13 stabljika marihuane visine od 1 m do 1,5 m, koje su bile zasađene u plasteniku koji se nalazi u dvorištu kuće; 27 stablljika marihuane visine od 0,5 do 1.5m, koje su bile u dvorištu; i 5 manjih pvc pakovanja sa sadržajem sasušene biljne materije za koju se sumnja da je opojna droga marihuana, težine 30,2 g, a koja su pronađena u spavaćoj sobi u kući.

O događaju je obaviješten državni tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici. Pronađena opojna droga biće upućena u Forenzički centar radi vještačenja.

M.D.

Izvor: Cafe Del Montenegro

Advertisements
Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!