Uhapšen Cetinjanin: U kući mu pronašli laboratoriju za proizvodnju marihuane?

Labaratorijamarihuane #Cetinje #Hapšenje

 Cetinjska policija uhapsila je Janka Jankovića (29) iz tog grada, nakon što su u njegovoj kući u Drušićima pronašli laboratoriju u kojoj se, kako se sumnja, proizvodila marihuana.
 Pronađena je i oduzeta 31 saksija sa biljkom kanabis od koje se proizvodi ova droga, saopšteno je iz Uprave policije.

ct 6

-Službenici OB Cetinje su danas, postupajući na osnovu operativnih saznanja, a shodno prethodno pribavljenoj naredbi od strane nadležnog sudije za istragu, izvršili pretres više porodičnih kuća i drugih prostorija na području Opštine Cetinje a koje koristi J.J. iz Cetinja. Policijski službenici su prilikom pretresa u kući u Drušićima pronašli laboratoriju sa opremom koja je prilagođena za proizvodnju opojne droge marihuana- navodi se u saopštenju.

Kako navode iz UP, radi se o dvije prostorije ukupne površine oko 45 m2 u kojima se nalazila 31 saksija u kojima se, kako se sumnja, uzgajala ova biljka.

-U navedenim prostorijama takođe su pronađene specijalne lampe, vaga za precizno mjerenje i uređaj za mjerenje jačine svjetlosti. Ove prostorije su bile opremljene klima uređajima, ventilacijom kao i sistemom za navodnjavanje po principu kap po kap odnosno uređajima koji, sumnja se, stvaraju kontrolisane uslove za uzgoj i obradu marihuane. Osim ovoga, oduzeta je i velika količina stabljika i suve materije zelene boje za koju se sumnja da se radi o marihuani- navode iz policije.

ct 2

Službenici OB Cetinje su o svemu obavijestili Odsjek za borbu protiv droge.

Sve što je oduzeto biće proslijeđeno u Forenzički centar radi vještačenja.

O događaju je upoznat državni tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici.

-J.J. je uhapšen i biće, uz krivičnu prijavu, priveden ovom tužiocu, zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga- zaključuju iz policije.

Izvor: Standard.co.me

Advertisements
Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!