Uhapšen policajac Vesko Šćepanović: Bio na bolovanju i nosio oružje na javnom mjestu

Policijski službenik Vesko Šćepanović, koji se nalazio na bolovanju, prije dva dana je uhapšen, saznaje Borba. On je lišen slobode nakon što su kod njega kontrolom pronašli i oduzeli pištolj u privatnom vlasništvu, javlja Borba.

Za ovo oružje navedeni službenik ima oružni list, ali je međutim nosio oružje na javnom mjestu suprotno zakonskim propisima. Protiv njega će biti iniciran disciplinski postupak kao i predlog o suspenziji.

Tokom pojačane kontrole, u ulici Cetinjski put u Podgorici, policajci su kontrolisali “golf 3“, danilovgradskih registarskih oznaka, koji je u privatnom vlasništvu a kojim je upravljao službenik Odeljenja bezbjednosti Danilovgrad Vesko Šćepanović (35) koji se nalazi na bolovanju.

Policijski službenici su pregledom Šćepanovića pronašli pištolj marke „Glock 43“, cal 9 mm, Luger, koji je u njegovom privatnom vlasništvu, sa okvirom u kojem se nazilo pet metaka, i sa oružnim listom za ovaj pištolj izdatim na njegovo ime.

Zakonom o oružju zabranjeno je nošenje oružja na javnom mjestu, uz izuzetke koji su propisani ovim Zakonom (član 33). Dakle, iako Šćepanović za predmetni pištolj posjeduje oružni list za držanje i nošenje oružja (član 23), on je ovo oružje, kako se sumnja, nosio na način koji je suprotan ovom Zakonu.
On je uz krivičnu prijavu, priveden nadležnom tužiocu.

Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!