Uhapšen policijac, na bolovanju nosio pištolj

#Hronika #Pištolj #Policajac #Uhapšen

lisice-hapsenje_419914345.jpg

Policijski službenik Vesko Šćepanović, koji se nalazi na bolovanju, uhapšen je u Podgorici zbog nelegalnog nošenja pištolja.

Šćepanović je, prema nezvaničnim informacijama našeg portala, u trenutku hapšenja bio u društvu dvije bezbjednosno interesantne osobe, za koje postoje operativna saznanja da se bave zelenaštvom.

Kako je saopšteno iz Uprave policije, on je uhapšen 11. januara, nakon što je u njegovom automobilu pronađen pištolj „Glock 43“ , sa okvirom u kom se nazilo pet metaka, za koji je imao oružni list, ali ga je nosio na javnom mjestu suprotno zakonskim propisima.

“Službenici CB Podgorica – Stanice policije za javni red i mir su, u sadejstvu sa službenicima PJP, tokom pojačane kontrole, u ulici Cetinjski put u Podgorici, kontrolisali pmv „VW Golf III“, danilovgradskih registarskih oznaka, koji je u privatnom vlasništvu a kojim je upravljao službenik Odeljenja bezbjednosti Danilovgrad V.Š. (35)”, navode u UP.

Protiv Šćepanovića će biti iniciran disciplinski postupak, kao i predlog o suspenziji.

“Zakonom o oružju zabranjeno je nošenje oružja na javnom mjestu, uz izuzetke koji su propisani ovim Zakonom. Dakle, iako V.Š. za predmetni pištolj posjeduje oružni list za držanje i nošenje oružja, on je ovo oružje, kako se sumnja, nosio na način koji je suprotan ovom Zakonu”, objašnjavaju u UP.

Sa događajem je upoznat državni tužilac u ODT, koji je zatražio da se Šćepanović uhapsi zbog sumnje da je izvršio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

On je danas, uz krivičnu prijavu, priveden nadležnom tužiocu.

Ž.N.

Izvor: Cafe Del Montenegro

Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!