Uhapšeni Ristić i Bogićević

#NemanjaRistić #PredragBogićević

Srpski državljani osumnjičeni za terorizam u Crnoj Gori, Nemanja Ristić (43) i Predrag Bogićević (47), uhapšeni su po crnogorskoj potjernici, rečeno je u MUP-u Srbije, prenose srpski mediji.

Nemanja Ristić i Predrag Bogićević (foto: interpol.int)

Ristić i Bogićević se sumnjiče da su dio kriminalne grupe koja je na dan parlamentarnih izbora u Crnoj Gori, 16. oktobra, planirala upad u Skupštinu, hapšenje i likvidaciju tadašnjeg premijera Mila Đukanovića.

Kada Srbija bude dobila neophodnu dokumetaciju u skladu sa bilateralnim ugovorom o izručenju državljana koji ima sa Crnom Gorom, onda će biti nastavljen postupak u vezi sa zahtjevom te države za izručenje dvojice srpskih državljana,

Odgovarajcući na pitanje novinara u Vladi Srbije, povodom raspisane potjernice Crne Gore za državljanima Srbije osumnjičenih za pokušaj terorizma na dan crnogorskih parlamentarnih izbora, Kuburović je istakla da ministarsto pravde nije nadležno da postupa sve dok lica ne budu pritvoru.

„Kada lica budu u pritvoru, treba da zvanično dobijemo zahtjev od Crne Gore za izručenje što se u ovom slučaju još nije desilo“, navela je srpska ministarka pravde.

Podsjetimo, Nacionalni centralni biro Interpola Podgorica je početkom decembra, na zahtjev crnogorskog Specijalnog državnog tužilaštva, zbog sumnje da su počinili krivično djelo pokušaj terorizma i rušenje ustavnog poretka i sigurnosti Crne Gore, raspisao crvenu potjernicu za trojicom srpskih državljana – Ristićem, Bogićevićem i Milošem Jovanovićem, koji se krajem prošle godine dobrovoljno predao crnogorskim vlastima.

Crnogorske vlasti su istovremeno, objavile potjerince za dvojicom ruskih državljana, Eduardom Širokovim (45) iz grada Čita i Vladimirom Popovim (36) iz Kirganstaja, koji se sumnjiče da su organizatori.

Izvor: Radio Televizija Crne Gore

Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!