Uhapšeno petoro, privedeno 29 osoba

#UpravaPolicije

Policija je danas u nastavku bobe protiv organizovanog kriminala izvršila pretrese na 33 lokacije u Bijelom Polju, Podgorici i Danilovgradu. Uhapšeno je pet osoba, privedeno 29, a tokom akcije je oduzeto je oružje, municija, droga, vozila, mobilni telefoni…

foto: Uprava policije

Najviše stanova i prostorija koje koriste bezbjednosno interesantna lica pretreseno je u Bijelom Polju – 27, gdje su privedene 22 osobe.

Na području Podgorice izvršeni su pretresi na pet lokacija, na jednoj u Danilovgradu, a privedeno je sedam lica.

Pretresima na području Bijelog Polja oduzeta su tri automobila, motocikl, registarske oznake za koje se sumnja da su falsifikovane, pištolj, 216 komada municije raznih kalibara, dvije cijevi od pištolja, pancir, dva bajoneta, sprej tzv. suzavac, šest patrona od puške, sms kartica, 87 grama marihuane i 6,7 grama supstance bijele boje za koju se sumnja da je opojna droga kokain.

foto: Uprava policije

Pretresima na području Podgorice i Danilovgrada, oduzeta je lovačka puška marke „CZ“, četiri električne detonatorske kapisle, 2.778 komada municije kalibra 7,62mm za automatsku pušku, 250 komada pištoljske municije kalibra 9mm, 50 komada municije „S&W“, dva kodirana mobilna telefona marke „BlackBerry“, pet mobilnih telefona, više SIM kartica, dva računara i dva automobila „Mercedes“ i „Nissan Juke“.

„Nad privedenim licima se vrši kriminalistička obrada. Sve dalje aktivnosti prema privedenim licima će biti preduzete u konsultaciji sa nadležnim tužiocima“, saopšteno je iz Uprave policije.

foto: Uprava policije

To je osma akcija Sektora kriminalističke policije protiv organizovanih kriminalnih grupa od početka oktobra.

„Uključujući i današnju akciju, izvršeni su pretresi na 137 lokacija na jugu i sjeveru i u centralnoj regiji, i to na lokacijama koje koriste članovi OKG, bezbjednosno interesantna lica i njima bliska lica. Priveden je veliki broj lica. Oduzeti su vatreno oružje i municija, hladno oružje, skupocjeni automobili, droga, sredstva komunikacije, ugovori i druga dokumenta, novac i druge stvari. Više lica je lišeno slobode zbog krivičnih djela u vezi sa zelenaštvom, ilegalnim posjedovanjem oružja i zloupotrebom opojnih droga. Sve što je oduzeto biće vještačeno u Forenzičkom centru radi utvrđivanja porijekla odnosno eventualne povezanosti sa počinjenim krivičnim djelima“, navodi se u saopštenju policije.

foto: Uprava policijefoto: Uprava policije

Izvor: Radio Televizija Crne Gore

Advertisements
Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!