UPRAVA POLICIJE: Krivična prijava protiv Cetinjanina, ranio sam sebe

Službenici Uprave policije MUP-a – Odjeljenja bezbjednosti Cetinje su, u sadejstvu sa službenicima Forenzičkog centra, rasvijetlili događaj iz decembra 2017. i tom prilikom protiv jednog bezbjednosno interesantnog lica podnijeli krivičnu prijavu zbog postojanja osnovane sumnje da je počinilo krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, saopšteno je iz Uprave policije.

Related imageIlustracija: Radio Gračanica

„Naime, dežurna služba OB Cetinje je, 29.12.2017 oko 22 sata obaviještena od strane medicinskog osoblja Službe HMP u Cetinju da je na ukazivanje ljekarske pomoći primljeno lice F.K. (29) iz Cetinja sa povredom od vatrenog oružja. Nakon ukazane ljekarske pomoći u HMP Cetinje i Opštoj bolnici „Danilo I” u Cetinju on je transportovan u JZU Specijalna bolnica za ortopediju, neurohirurgiju i neurologiju „Vaso Ćuković” u Risnu, radi dalje hospitalizacije. Prilikom uzimanja izjave od povrijeđenog, koji je inače bezbjedonosno interesantno lice, on policijskim službenicima nije saopštio informacije koje bi koristile u rasvjetljavanju događaja“, navedeno je u saopštenju.

Preduzimajući operativne mjere i radnje službenici OB Cetinje su sve izuzete predmete i tragove proslijedili u Forenzički centar radi vještačenja.

„Nakon izvršenih vještačenja, rezultati su ukazali na sumnju da je F.K. zadobio tjelesnu povredu od vatrenog oružja, na način što je on ispalio projektil i tom prilikom je došlo do samoranjavanja.

Službenici OB Cetinje su danas, 15.05.2018. godine, državnom tužiocu u Osnovnom državnom tužilaštvu u Cetinju protiv F.K. podnijeli krivičnu prijavu zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija“, dodaje se u saopštenju UP.

Izvor: Antena M

Advertisements
Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!