Utvrđuju uzrok požara na vozilu Đukanovića

#MilutinĐukanović

Nikšićka policija utvrđuju okolnosti nastanka požara na vozilu poslanika Demokratskog fronta (DF) Milutina Đukanovića, saopšteno je iz Uprave policije.

Policija obavila uviđaj (Foto: Onogošt)

Podsjećamo, automobil „Škoda rapid“, koje je u vlasništvu Đukanovića, izgorio je sinoć u požaru, ispred zgrade u Ulici Peka Pavlovića, gdje stanuje funkcioner DF-a.

Iz policije navode da su dežurne službe Centra bezbjednosti Nikšić sinoć oko 23 sata i 30 minuta dobili prijavu da je došlo do požara na jednom od vozila, koji je prethodno lokalizovan od strane Vatrogasne jedinice Nikšić.

„Naime, policijski službenici su odmah po dobijenom obavještenju o nastalom požaru izašli na mjestu događaja, kojom prilikom je utvrđeno da je riječ o vozilu ‘Škoda rapid’, podgoričkih registarskih oznaka, koje koristi poslanik Skupštine Crne Gore Milutin Đukanović“, navodi se u saopštenju policije.

O događaju, kako se ističe, obavješten državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Nikšiću, koji je naložio da službenici CB Nikšić izvrše uviđaj uz prisustvo vještaka za požare, eksplozije i havarije, u cilju utvrđivanja okolnosti pod kojima je požar nastao.

„Prilikom vršenja uviđaja konstatovano je da su na vozilu nastala oštećenja u predjelu prednje maske, kao i farova, a sa vozila, kao i zemlje ispod vozila su izuzeti tragovi koji će biti predmet daljih vještačenja tokom kojih će se utvrditi da li je riječ o samozapaljenju ili je požar podmetnut. Službenici CB Nikšić su odmah po dobijenom obavještenju da je došlo do požara uzeli izjavu u svojstvu građanina od M.Đ, kao i od lica koja su u vrijeme nastanka požara bili u blizini lica mjesta. U cilju utvrdjivanja okolnosti pod kojima je požar nastao, službenici CB Nikšić vrše pretragu užeg i šireg lica mjesta događaja i preduzimaju druge mjere i radnje iz svoje nadležnosti“, saopštila je policija.

Izvor: Radio Televizija Crne Gore

Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!