Vaso Ulić ponudio 300.000 eura za slobodu

vu.jpg

Vaso Ulić, koji se tereti za organizovanje kriminalne grupe koja se bavila međunarodnim švercom droge, uskoro bi se mogao naći na slobodi ukoliko Viši sud prihvati 300.000 eurajemstva koje je ponudio saznaje Pobjeda.

Iz Višeg suda ovom listu je potvrđeno da je Ulić ponudio jemstvo, ali nijesu mogli da saopšte više detalja.

Specijalno državno tužilaštvo (SDT) podiglo je optužnicu protiv Ulića u februaru ove godine i predmet je dodijeljen sutkinji Biljani Uskoković ali suđenje u ovom predmetu je nekoliko puta odgađano.

On se sve ovo vrijeme nalazi u istražnom zatvoru, a njegovi branioci Miloš Vuksanović i Danilo Mićović više puta do sada su tražili ukidanje pritvora što je svaki put odbijeno.

Strani mediji su Ulića prozvali “crnogorskim Eskobarom, ali je on više puta do sada negirao optužbe ovakve vrste.
Ulić je uhapšen 29. avgusta prošle godine i on je pred specijalnom tužiteljkom Mirom Samardžić negirao da je bio načelu narko kartela koji je prethodnih godina iz drugih zemalja u Australiju prokrijumčario 60 kilograma ekstazija (MDMA).

Sa druge strane, svjetski mediji navode da je Ulić pod budnim okom policijskih službi širom svijeta više od 20 godina upravo zbog šverca većih količina heroina, kokaina, metamfetamina i kanabisa.

Izvor: Cafe Del Montenegro

Advertisements
Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!