Velimirović: Došlo bi do krvoprolića da nisam sve prijavio

ddsd.jpg

U nastavku suđenja okrivljenima za pokušaj terorizma na dan parlamnetarnih izbora 2016. godine u podgoričkom Višem sudu svjedok Mirko Paja Vekimirović kazao je da je nastavio da sprovodi Sinđelićev plan, nakon što je prijavio sve Tužilaštvu, jer se plašio da ga neko Sinđelićev prati.

Svjedok je naveo da je sve prijavio Tužilaštvu kako ne bi došlo do krvoprolića.

Suđenju ne prisustvuju lideri DF-a Andrija Mandić i Milan Knežević koji su udaljeni do kraja dokaznog postupka zbog nedoličnog ponašanja i vrijeđanja suda.

>>>Velimirović: Rus tražio da me ubiju, uplašen sam za bezbjednost>>>>

>>>Pogledajte: Haos u sudnici, izbačeni Mandić i Knežević>>>

Tok suđenja uživo:

9.24

Velimirović opet pojašnjava da ne zna najbolje da koristi telefone na tač, te da mu je Sinđelić rekao kako da koristi specijalni telefon.

9.11

“Imao sam sumnje da će me neko pratiti kada sam išao da prijavim plan. Sam sam šetao gradom, čuvao sam sebe”, tvrdi Velimirović.

Navodi da nije korišćen kamion sa duplim dnom, gdje je trebalo da neko sakrije oružje. Kaže da nije rekao ljudima iz Zubinog potoka, koji su došli, da je prijavio sve Tužilaštvu.

“Rekao sam Tužilaštvu da će doći ljudi iz Zubinog potoka. Brataniću sam objasnio zbog čeka je došlo do hapšenja, on je to prihvatio jer je shvatio šta bi se desilo da je oružje prebačeno do Crne Gore, krvoproliće”, pojašnjava svjedok.

9.05

Početak suđenja.

Advokat Branko Anđelić postavlja pitanja svjedoku Mirku Paji Velimiroviću.

Velimirović kaže da je morao do kraja da sprovede sve, nakon prijavljivanja policji, jer je Sinđeliću kazao da neće odustati od plana.

Anđelić je pitao svjedoka koja je svrha svega toga, kada je vež prijavio.

“Morao sam tu grupu iz Zubinog potoka da dovedem, odakle sam ja znao da li ima Sinđelić nekog iza mene, morao sam da idem po planu”, pojašnjava svjedok.

Na prošlom glavnom pretresu preslušan je razgovora svjedoka saradnik Saša Sinđelić i Velimirovića, u kojem Sinđelić kaže da će onaj ko uhapsi Mila Đukanovića dobiti nagradu.

Velimirović je naveo da je Sinđelić od njega tražio da nabavi tri hiljade komada municije, 50 automatskih pušaka i pištolja. Optužio je glavnog specijalnog tužioca Milivoja Katnića da nije sačuvao bezbjednost njegove porodice i njega.

Optužnicom Specijalnog tužilaštva obuhvaćeni su i dvojica ruskih državljana, Eduard Edi Šišmakov i Vladimir Popov, srpski državljani Nemanja Ristić, Predrag Bogićević i Dragan Maksić, ilideri DF Andrija Mandić i Milan Knežević, službeni vozač DF-a Mihailo Čađenović, a postupak protiv prevodioca DF-a Ananija Nikića vodi se posebno.

Žana Bojanić

Izvor: Cafe Del Montenegro

Advertisements
Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!