Veljović obećao: Staćemo na put obračunima kriminalnih klanova

veljovic-1000x555-1.jpg

Bezbjednosna situacija u Crnoj Gori je zadovoljavajuća, a Uprava policije će u narednom periodu učiniti sve da ona bude u interesu građana i države, kazao je za TV Pink M budući direktor Uprave policije Veselin Veljović.

On je obećao da će se stati na put obračunima kriminalnih klanova sa kojima se Crna Gora, kao i ostale zemlje regiona, suočavala u posljednje vrijeme.

“Bezbjednosna situacija za sada je zadovoljavajuća. Baziram svoj stav na onome što jesu realni pokazatelji, ne samo brojčani nego i u drugim oblastima i pored ovih situacija koje jesu svakako zabrinjavajuće i koje će nadležni organi i UP u narednom periodu tretirati sa posebnom profesionalnom pažnjom i odgovornosti. Cijenim da je bezbjednosna situacija zadovoljavajuća i da ćemo sve uraditi da u narednom periodu ona zaista bude u interesu sigurnosti i naše države i osjećaja zadovoljstva naših građana”, kazao je Veljović.

Duboko je, kaže, svjestan profesionalnih izazova i odgovornosti ali i prioriteta, koji ga čekaju u narednom periodu.

“Zadovoljstvo mi je da imam priliku da ponovo budem na čelu institucije koja je i u prethodnom vremenu aktivno i značajno doprinosila osjećaju bezbjednosti naših građana i svakako mislim da će težište rada u narednom periodu i mog lično i menadžmenta UP biti na onome što jesu funckionalno nadležnosti i zadaci Uprave policije, ali svakako sa onim što jeste interesovanje i aktivnosti sektora kriminalističke policije”, zaključio je on.

Podsjetimo,na jučerašnjoj sjednici Vlada je jednoglasno podržala imenovanje Veljovića za direktora UP.

Izvor: Cafe Del Montenegro

Advertisements
Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!