Vještačenje povjereno i beogradskim stručnjacima

tara1-1.jpg

Nakon eksplozije u fabrici oružja “Tara” u Mojkovcu 29. januara ove godine kada su teško povrijeđeni radnici Radovan Čobeljić (50) i Maksim Vujičić (50) koji su nakon nekoliko dana preminuli na VMA u Beogradu, Osnovna državna tužiteljka u Bijelom Polju Katarina Kljajević, intenzivno sprovodi izviđajne radnje povodom nemilog događaja.

U tom pravcu, kako saznaju Dnevne novine, tokom izviđaja na licu mjesta izuzeti su materijalni dokazi od kojih je dio upućen na vještačenje u Foreznički centar u Danilovgradu, a drugi NKTC – Nacionalnom kriminalističko-tehničkom centru u Beogradu.

“Ekspert iz NKTC-a je posjetio fabriku Tara u Mojkovcu i prostoriju gdje se desila eksplozija. Izvršio je pregled određenih tragova u objektu nakon čega će, kada Forenznički centar u Danilovgradu sačini svoj nalaz i mišljenje izuzetih materijalnih dokaza, eksperti u Beogradu dati svoj konačni sveobuhvatni nalaz”, kazao je sagovornik Dnevnih novina, dodajući da je data i naredba da se izvrši obdukcija tragično preminulih radnika.

“Nalaz sa mišljenjem biće kompletiran sa rezultatima ostalih vještačenja. Inače, tokom dosadašnjih izviđajnih radnji saslušano je sedam osoba, od kojih i određenih lica iz struture radnika i poslovodstva fabrike”, zaključio je sagovornik.

Izvor: Cafe Del Montenegro

Advertisements
Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!