Vozio 200 na sat i ostao bez vozačke

#BrzaVožnja

Službenici policije podnijeli su prekršajnu prijavu protiv Podgoričanina D.D. (21), zbog prekoračenja dozvoljene brzine na magistralnom putu Podgorica-Bar.

Ograničenje na putu bilo 80 km/h

Policija je prije dva dana, oko 22 sata i deset minuta, zaustavila Podgoričanina D.D. koji je upravljao vozilmo marke „Audi“, podgoričkih registarskih tablica, zbog prekoračenja brzine.

„Uređajem za evidentiranje prekršaja u pokretu snimljena je brzina od 200 km/h, gdje je ograničenje 80 km/h, iako je najveća dozvoljena brzina za vozila kojima upravljaju mladi vozači i vozači početnici, ograničena na 70 km/h shodno odredbama člana 37a Zakona o bezbjednosti saobraćaja na putevima. Protiv D.D. podnijeta je prekršajna prijava i privremeno mu je oduzeta vozačka dozvola“, saopštila je policija.

Napominju da sve analize saobraćajnih nezgoda i njihovih posljedica ukazuju da je kao uzročnik većine saobraćajnih nezgoda dominantan ljudski faktor, posebno onih sa najtežim posljedicama.

Policija zato ukazuje na poštovanje Zakona o bezbjednosti saobraćaja na putevima.

„Upozoravamo sve nesavjesne učesnike u saobraćaju da će pripadnici saobraćajne policije i u narednom periodu nastaviti sa pojačanim aktivnostima, kako bi omogućili veći stepen bezbjednosti svih učesnika u saobraćaju“, saopštila je policija.

Izvor: Radio Televizija Crne Gore

Advertisements
Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!