Zaplijenili 88 kg skanka, povrijeđen policajac

#UpravaPolicije

Službenici granične policije u Tuzima su zaplijenili 88 kilograma skanka i tako, kako je saopšteno iz Uprave policije, presjekli još jedan lanac krijumčaranje tog opijata iz Albanije u Crnu Goru.

Presjekli još jedan lanac krijumčarenja skanka

“Službenici u jutarnjim časovima, postupajući po operativnim saznanjima, na pješačkoj stazi koja vodi iz pravca Republike Albanije u Crnu Goru, napravli zasjedu. Oko 08:20 časova tom stazom su se kretala četiri lica sa velikim crnim torbama. Policijski službenici su pokušali da izvrše kontrolu ovih lica, prilikom koje je P.G. (34) državljanin Albanije uperio pištolj u jednog policijskog službenika, prilikom čega ga je službenik policije uhvatio za ruke i cijev poštolja i na taj način mu oduzeo pištolj”, navodi se u saopštenju.

Tom prilikom, kako se dodaje,policajac je zadobio teške tjelesne povrede, odnosno prelome dva prsta desne šake.

“Brzom akcijom službenika policije državljanin Albanije je lišen slobode dok su ostala tri lica odbacila torbe i dala se u bjekstvo u pravcu Albanije, o čemu je obaviještena policija Republike Albanije”, navodi se u saopštenju.

Pregledom lica mjesta pronađene su četiri veće crne torbe u kojima se nalazilo 88 pakovanja sa sadržajem biljne materije tamnozelene boje za koju se sumnja da je opojna droga marihuana tipa skank, pištolj marke „Astra“, kalibra 9mm, sa okvirom u kojem se nalazilo pet komada munijcije i sa jednim metkom u cijevi, kao i mobilni telefon i dvije SIM kartice.

Lice, droga, oružje i ostali predmeti predati su službenicima Odsjeka za borbu protiv droga radi daljeg postupanja.

O događaju je obaviješten državni tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici koji je naložio sa se P.G. liši slobode uz krivičnu prijavu zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga, krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

I o događaju koji se odnosi na napad na službeno lice je obaviješten državni tužilac u VDT u Podgorici koji će kvalifikovati krivično djelo nakon sagledavanja medicinske dokumentacije.

“Ovom krivičnom prijavom su obuhvaćena i tri za sada nepoznata lica, zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga, a za kojima se kao što je navedeno intenzivno traga u saradnji sa kolegama iz Albanije”, naveli su iz policije.

Oduzeta opojna droga biće upućena u Forenzički centar radi vještačenja.

Izvor: Radio Televizija Crne Gore

Advertisements
Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!