Зоран Улама о синовцу: Владимир је једно добро дијете, нисам га штитио

BeFunky-Collage-14-2-1000x555-1-1.jpg

Брат Владимира Уламе, prvooptuženog за убиство Немање Медина, Михаило Улама одбио је данас да свједочи у подгоричком Вишем суду. Њихов стриц Зоран Улама, који је шеф Одјељења за борбу против трговине људима, казао је да није помагао синовцу када је имао проблеме са законом, иако су свједоци тврдили да се Улама хвалио како га стриц штити.

“Када сам чуо да је имао проблема због пиштоља, био сам љут на њега. Али вјерујте, он је једно добро дијете и надам се да ће се доказати да нема везе са овим. Мајка несталог Медина ме је звала да помогнем, и казала је да ју је Владимир слагао”, казао је стриц окривљеног Уламе.

Свједок Мухамед Козица и његов отац Рифо, данас су били контрадиктори у исказима. Мухамед је казао да је Дарко дошао код њега кући да купио “BMW” од њега, те да му за возило још није платио 1.500 еура јер је ухапшен. Дарка познаје из средње школе.

“Дарка сам срео 2016. године код Делта Citya-ja, тада сам примјетио да има опекотину на десној руци и казао је да му је ауто прокувало. Уламу сам упознао преко Дарка, не сјећам се да ли је долазио код мене”, тврдио је Мухамед.

Док је син тврдио да је његов отац упознао окривљеног Дарка у граду, отац каже да га је упознао када је дошао код њих кући.

Мухамед је рекао да је окрвиљени Дарко купио “BMW” од њега, али му још није платио.

Адвокатица породице Медин Андријана Разић оцијенила је да је исказ свједока контрадикторан и неистинит.

“Свједок из пријатељских разлога даје овакав исказ како би олакшао ситуацију окривљеног”, истакла је Разић.

Током суђења свједок је пар пута погледао у окривљеног Мијовића, и том приликом осмјехнули су се један другоме.

Рифо је навео да је прије више година Уламин стриц требао да му помогне око кредита, али да је он ипак сам то урадио тако што је дао кућу под хипотеку.

И док су отац и син тврдили да Ардијан Кастрати није долазио више пута код њих свједок Роса Мијач, која је била у емотивној вези са Мухамедом, навела је да је он спавао код њих врло често јер је морао да путује за Албанију свака три до четири дана.

Након изласка из суднице, окривљени Улама је опет вријеђао брата страдалог Медина, Милоша. За убиство Петровчанина окривљен је и Богдан Милић, који се брани са слободе.

&гт;&гт;&гт;Свједок тврди да Уламу штити стриц који је полицајац&гт;&гт;&гт;

&гт;&гт;&гт;Свједоци имају амнезију, Уламини другови провоцирали брата убијеног Медина&гт;&гт;&гт;

Према наводима оптужнице, 8. августа 2016. на територији Бара и Подгорице оптужени се терете да су на подмукао начин убили Медина. Милић је, како се наводи, пружио помоћ Улами у прикривању. Додаје се да су свјесно извршили кривично дјело.

&нбсп;

Жана Бојанић

Извор: Cafe Del Montenegro

Advertisements
Желите рекламу на Порталу Црна Гора? Јавите нам се!

Желите и Ви да пишете за Црну Гору? Придружите нам се!