CG želi da se uključi u kulturne rute

Crna Gora je zainteresovana da prije bude prepoznata kao jedna od tačaka kulturnih ruta vina i maslinovog drveta, kazao je ministar kulture Aleksandar Bogdanović.

.

Kako je saopšteno iz Ministarstv akulture, Bogdanović je sa direktorom Evropskog instituta za kulturne rute, Stefanom Dominioniem razgovarao o saradnji i mogućnostima za uključivanje Crne Gore u postojeće kulturne rute, sa posebnim akcentom na kulturnu rutu vina i kulturnu rutu maslinovog drveta.

„Bogdanović je istakao da postoji interesovanje da Crna Gora što prije bude prepoznata kao jedna od tačaka navedenih kulturnih ruta, uzimajući u obzir mogućnosti koje ova organizacija nudi za promociju kulture i turizma jedne države“, navodi se u saopštenju.

.

Kako su kazali, bilo je riječi i o kulturnoj ruti praistorijske umjetnosti oslikavanja kamena za koju je predložena mogućnost kandidovanja značajnog crnogorskog lokaliteta Lipci u Kotoru.

„Sagovornici su ocijenili da je današnja prezentacija dobra prilika da se svi zainteresovani pojedinci i udruženja u Crnoj Gori upoznaju sa mogućnostima koje ova mreža nudi i istakli uvjerenje da će u skorijoj budućnosti i u Crnoj Gori biti sjedište neke nove, evropske kulturne rute“, kazali su iz ministarstva.

Bogdanović i Dominioni pozdravili su i zainteresovanost Univerziteta Crne Gore i Univerziteta Donja Gorica da postanu dio te mreže, uzimajući u obzir značajne mogućnosti koje nudi na polju razmjene studenata među Univerzitetima koji su njeni članovi.

Izvor: Radio Televizija Crne Gore

Advertisements
Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!