Čilović i Mušović podijelili prvu nagradu

Rebeka Čilović za priču Rane i Ulvija Mušović za priču Kosač dobitnici su prve nagrade za priču isprisanu Bihorom, u okviru Festivala Zavičajne staze Bihor održanom u Petnjici.

.Foto: .

Odlukom žirija, druga nagrada pripala je Saladinu Burdžoviću za priču Ista krv, a treća Ljerki Petković za priču Zeleno volim te zeleno.

Specijalnu nagradu za autentičnost pripovijedanja žiri je dodijelio Safetu Sijariću za priču Igbal i brez igbal.

Laurati su dobili diplome i plakete, rad akademskog vajara Adina Rastodera, a novčani dio nagrade uručili su predstavnici Zavičajnog kluba Bihor iz Luksemburga, Bošnjačkog vijeća u Crnoj Gori i Bošnjačkog donatorskog fonda iz Luksemburga.

Veče nagrađenih pisaca obilježela je i promocija književnog opusa Elvedina Nezirovića na kojoj su govorili Kemal Musić, Rebeka Čilović i Selma Rastoder.

Proglašenjem najboljih priča i bogatim programom, uspješno je završen XI po redu Festival priče Zavičajne staze Bihor, koji organizuje nevladina organizacija Centar za kulturu Bihor.

Cjelokupna ovogodišnja manifestacija imala je naziv Umjetnost je sumnjiva, o čemu je govorio urednik Festivala priče Mirsad Rastoder.

Festival je, kako su saopštili organizatori, i ove godine okupio eminentne stvaraoce iz Crne Gore i regiona.

Izvor: Radio Televizija Crne Gore

Advertisements
Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!

Ostavite komentar