Decenija igranja „Lažljivaca“ u Gradskom! I poklon karte!

Decenija trajanja jedne predstave uspjeh je za svaki teatar, glumački ansambl i reditelja. Gradsko pozorište ima čast da u srijedu 9. maja, u 20 sati, u Dodestu obilježi deset godina života na sceni, i uvijek u punoj sali, hit komedije „Lažljivci“, koju je po tekstu britanskog autora Anthony Neilsona režirao Marko Manojlović.

„Lažljivci“ su premijerno igrani 5. maja 2008. godine, a sjutra će je u skoro pa nepromijenjenoj postavi izvesti: Pavle Ilić, Branko Ilić, Dubravka Drakić, Maja Šarenac, Dejan Đonović, Goran Slavić i Sanja Popović.

Scenografiju predstave potpisuje Ivanka Vana Prelević, kostimografiju Vera Šoškić, a scenski pokret i koreografiju Slavka Nelević. Djelo je prevela Ivana Gašević.

Podsjećamo, upravo je komad „Lažljivci“ Anthony Neilsona etablirao kao dramskog stvaraoca, i pored ostalih djela koje je napisao prije ovog. Ova crnohumorna komedija postigla je veliki uspjeh i u Londonu, na sceni Rojal kort teatra, još 2002. godine. Po ocjeni kritičara Sunday Timesa, „Lažljivci“ su jedna od najsmješnijih, najcrnjih i najšokantnijih komedija koje je publika ikad vidjela.

I da vas obradujemo… Portal Crna Gora u saradnji sa Gradskim pozorištem poklanja 2×2 karte za sjutrašnju, jubilarnu, predstavu!

Budite među prva dva najbrža čitaoca koja će ostaviti komantar na ovaj članak i karte će vas čekati na blagajni pozorišta.

Advertisements
Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!

2 Komentari

Comments are closed.