„Dobro veče, Montenegro“ u Podgorici

#DraganKoprivica

Predstava „Dobro veče, Montenegro“, nakon uspješno izvedene premijere na velikoj sceni KIC-a „Budo Tomović“, biće sjutra odigrana u JU „Komanski most“ u Podgorici, a u ponedjeljak na Sceni 213 u Nikšiću.

Riječ je o prvoj predstavi na našim i širim prostorima na temu egzodusa izbjeglica sa Bliskog istoka

Riječ je o predstavi po tekstu Dragana Koprivice, a u režiji Adriane Žolje Bošković.

„Studentski teatar na ovaj način nastavlja praksu upotpunjavanja kulturnih sadržaja u ‘Komanskom mostu’, a tokom decembra i januara imaće još nekoliko izvođenja u humanitarne svrhe. U ponedjeljak, 11. decembra, na Sceni 213 izvešće predstavu za studente Filološkog i Filozofskog fakulteta u Nikšiću, kao i za ostale ljubitelje teatra u gradu pod Trebjesom, a komad će biti igran i u drugim crnogorskim gradovima“, saopštio je Koprivica.

U predstavi igraju mladi, talentovani amateri Nikoleta Radević, Nađa Labudović i Nemanja Vojvodić.

„Riječ je o prvoj predstavi na našim i širim prostorima na temu egzodusa izbjeglica sa Bliskog istoka i migrantske krize, sagledane kroz sudbinu jedne migrantkinje, koja na kraju stiže u Crnu Goru, gdje nalazi utočište. Uz ispovijest o patnjama i preprekama, koje je prošla na putu do naše zemlje, iz koje vuče daleke korijene, junakinja susreće neobične sagovornike, preko čega se na sceni sagledava odnos dva svijeta i dvije različite civilizacije. Riječ je o melodrami s elementima domaćeg humora i poimanja društvenih tokova na naš već tradicionalan način“, navodi se u saopštenju.

Svjetlosne efekte za predstavu uradio je Dražen Milić, a tonske Nemanja Klikovac.

Izvor: Radio Televizija Crne Gore

Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!