Džez trio nastupa u Kotoru

U okviru Don Brankovih dana muzike u Kotoru na Pjaci od muzeja sjutra će organizatori prirediti koncert na kome će nastupiti članovi Carlo’s Jazz trija iz Crne Gore.

Carlos jazz TrioFoto: Carlos jazz Trio

Posljednji koncert u okviru ciklusa Pjaca od džeza na ovogodišnjim Don Brankovim danima muzike održaće se u nedjelju, 12. avgusta na Pjaci od muzeja.

Nastupaju članovi Carlo’s Jazz trija iz Crne Gore, kojeg čine gitarista i vokal Dragomir – Karlo Đorđević, klavijaturista Đuro Poznanović i bubnjar Oliver Nedović, umjetnici koji uvijek naprave odličan džez štimung i atmosferu koju publika ne zaboravlja.

Dragomir Đorđević dugogodišnji je član Udruženja muzičara Crne Gore, u statusu estradnog radnika. Kao član grupe Exodus, autor je kompozicije Tuzan sam kad kisa pada, snimljene u produkciji Beograd Disc-a. Od 2009. radi u Muzičkoj školi u Herceg Novom i na promociji džez muzike i metoda za učenje džeza. Snimio je album Across my Life, s aranžmania Filipa Rodolfija, kao i Carlo sings Standards u izdanju Izdavačke kuće Rabbitt Records, Vladimira Maraša.

Đuro Poznanović, diplomirao je klavir na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu, u klasi prof. Tijane Humo. Trenutno radi kao profesor klavira u Školi za osnovno muzičko obrazovanje u Herceg Novom, svira u više sastava u Herceg Novom, vodi Vokalno-instrumentalni sastav Kaldana. Klavijaturista je u sastavu Boka band i u anasamblu Karlo‘s jazz trio.

Oliver Nedović s punih sedam godina počeo je da svira doboš u Gradskoj muzici Herceg Novi i tako postao najmlađi aktivni član nekog orkestra u tadašnjoj Jugoslaviji. Srednju školu završio je na odsjeku za perkusije u Du­brovniku, u klasi prof. Jana Lotka i u Sarajevu, u klasi čuvene prof. Desanke – Seke Jovanović. Tokom školovanja aktivno je sarađivao sa Simfonijskim orkestrom Radio-televizije Sarajevo, Mostarskim gradskim orkestrom, Simfonijskim orkestrom RTS-a. Radi kao nastavnik na odsjeku za perkusije u Muzičkoj školi u Tivtu i Muzičkoj školi u Herceg Novom.

Izvor: Radio Televizija Crne Gore

Advertisements
Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!

Ostavite komentar