„Eurovideo“ prvi put u CG

Crna Gora će prvi put biti domaćin međunarodnog festivala kratkog filma „Eurovideo“ i to u KIC-u „Budo Tomovič“ od 15. do 17. marta u organizaciji Centra za multimedijalnu produkciju (CEZAM).

.

Filmovi će biti prikazivani u Multimedijalnoj sali KIC-a sa početkom u 20 sati.

„‘Eurovideo’ je belgijski filmski festival takmičarskog karaktera na kojem će biti prikazani filmovi kratke forme, do 10 minuta, različitih tema i žanrova u nekoliko evropskih država“, saopštili su iz KIC-a.

Pored zemalja osnivača (Belgije, Francuske, Holandije, Luksamburga i Italije), projekcije filmova će se održati u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini.

„Od nekoliko prijavljenih crnogorskih filmova, u zvaničnu selekciju ušao je film ‘Lumpen’ mladog reditelja Nikole Vučinića, koji će biti prikazan na ovogodišnjem festivalu“, kazali su.

Iz KIC-a napominju da Eurovideo dodjeljuje tri nagrade: Grand Prix (2.500e), Nagradu za tehničke i estetske inovacije (1.250e) i Nagrada publike (1.750e).

„Glasanje će biti organizovano po principu evrovizijskog i svaka država će ravnopravno glasati. Takođe će glasati i publika koja bude prisustvovala projekcijama“, zaključuje su najavi te institucije kulture.

Izvor: Radio Televizija Crne Gore

Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!