Humanitarni događaj “Kutak želja” 20. novembra u Delti

#Citywalk #KutakŽelja

Untitled-44.jpg

Treći po redu humanitarni događaj, Kutak želja, u organizaciji Nevladinog udruženja Kutak, tima Culture Corner portala i Zavoda za metrologiju održaće se u ponedeljak, 20. novembra u periodu od 17h do 20h u Delta Citiju u Podgorici.

Humanitarnim događajem se obilježava Svjetski dan djeteta, a u cilju prikupljanja novčanih sredstava za JU Dnevni centar za djecu sa smetnjama u razvoju i osobe sa invaliditetom Nikšić.

Zahvaljujući razumijevanju i humanosti predstavnika poslastičarnica, restorana i hotela svi zainteresovani će moći da pomognu djeci iz Nikšića kupovinom slatkih zalogaja po nižim cijenama. Ove godine, učešće u doniranju kolača uzeće predstavnici projekata Nevladinog udruženja Kutak – Culture Corner portala, pilot projekta Kulturna subota i jedinstvenog KIC POP HORA. Tokom događaja će se održati i aukcija najljepših torti.

Kupovinom slatkih zalogaja donirate djeci novac za nabavku didaktičkog materijala (Pino proizvodi) i školskog pribora.

Zavod za metrologiju Crne Gore i Delta City Podgorica nastavljaju da budu pozitivan primjer društveno odgovornih kompanija time što su i ove godine značajna podrška da se najmlađima ukaže na razumijevanje vršnjaka kojima je pomoć najpotrebnija. Zavod za metrologiju pripremio je tročasovni edukativni program namjenjem i prilagođen djeci do 10 godina. Edukativna radionica osmišljena je sa ciljem da djeci na razumljiv način približi i pojasni pojam metrologije i uticaj mjerenja na svakodnevni život. Program radionice pod nazivom „Dijete je mjera svih stvari“ kreiran je u saradnji sa dječijim animatorom Žarko Stanišićem. Djeca će imati priliku da se upoznaju sa pojmovima osnovnih mjernih jedinica kroz praktične primjere, interaktivnu igru i asocijacije. Mjerenjem, na primjer, dužine osmjeha ili visine, steći će osnovna znanja o metru kao osnovnoj jedinici za dužinu. Osim toga, glavni metrološki pojmovi biće prezentovani i kao „temperatura ljubavi“, „trajanje sreće“, „masa zagrljaja sa jednim ili oba roditelja“ i slično. Djeca će, tokom radionice, imati priliku da ispolje svoju kreativnost i crtežima, pravljenjem figura od prirodnih materijala i predlozima za izgled i ime nove maskote Zavoda za metrologiju.

Predstavnici Zavoda za metrologiju takođe se pridružuju humanitarnoj akciji kupovinom torti i kolača.
Podsjetimo se “Dobrota u davanju stvara ljubav” (Lao Tse), zato je stvorimo i pružimo djeci iz Nikšića. Otvorimo naša srca!

Izvor: Cafe Del Montenegro

Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!