„Istraga“ na Velikoj sceni

#Cnp

U četvrtak 7. decembra na Velikoj sceni Crnogorskog narodnog pozorišta biće izvedena predstava „Istraga“ Aleksandra Radunovića u režiji i adaptaciji Stefana Sablića.

.

U predstavi igraju: Dušan Kovačević, Srđan Grahovac, Danilo Čelebić, Nikola Perišić, Stevan Radusinović, Aleksandar Gavranić, Ana Vučković, Marko Todorović, Gojko Burzanović, Omar Bajramspahić i Vule Marković.

Trupu čine: Vukan Pejović, Milica Šćepanović, Vanja Jovićević, Anđela Radović, Marija Đurić, Marija Labudović, Jelena Đukić i Pavle Popović, a djeca su: Lena Bošković i Petra Đurišić.

„…Pitanje prirode i porijekla zla u čovjeku je, dakle, bilo inicijalna ideja za početak rada na dramskom tekstu Istraga, tekstu koji se tokom čitavog procesa pisanja divlje batrgao pokušavajaći da se oslobodi uticaja pisca i počne da živi život na koji, kao autor, ne bih mogao da utičem, barem ne u mjeri u kojoj sam želio. To se desilo i sa junacima ovog dramskog komada: oni su se odmetnuli od zbunjenog tvorca, vođeni silama koje su neuhvatljive i nerazumljive za obje strane“, kazao je Aleksandar Radunović.

Izvor: Radio Televizija Crne Gore

Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!