Izložba “Kotorski vizuelni umjetnici 2017.” 18. novembra

#Citywalk #KotorskiVizuelniUmjetnici2017

Untitled-49.jpg

Žiri u sastavu Franović Gordana, istoričarka umjetnosti, predsjednica i članovi, akademski slikari Odalović Ratko i Burić Ilija su na sjednici održanoj 14. novembra donijeli odluku da na XII izložbi ,,Kotorski vizuelni umjetnici 2017.’’ učestvuju: Daliborka Kordić, Dušica Ivetić, Dubravka Milivojević, Zoran Petrušić, Mile Albijanić, Jovana Pestorić, Milodarka Milatović Stamatović, Milenko Premović, Perunika Premović i Lana Bokan.

Žiri je je jednoglasno konstatovao da su ovi umjetnici u skladu sa propozicijama izložbe na vrijeme dostavili svoja djela i prateću dokumentaciju.

Najbolji likovni rad za 2017. godinu nastao u Kotoru, je jednoglasnim izborom žirija, rad Lane Bokan pod nazivom „Tre sorelle“.

Inspirisana tradicijom Boke, Lana je utjelovila savremeni prikaz legende o tri sestre. Poigravajući se sa materijalima, poput čipkanog miljea (koji je dio tradicije Boke) kao i gipsa, realizovala je savremenu zanimljivu tvorevinu.

Otvaranje izložbe “Kotorski vizuelni umjetnici 2017.” je u renoviranoj Gradskoj galeriji u subotu 18. novembra u 19 sati.

Izvor: Cafe Del MontenegroŽelite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!