Kanadski slem muzičar u KIC-u

#KicBudoTomović

Popularni kanadski pjesnik i slem muzičar MC June (alias Norman Delinel), gostovaće premijerno u Podgorici, u okviru evropske turneje, a povodom predstojećih Dana Frankofonije.

.

Koncert će biti održan večeras, u sali DODEST, u 20 sati.

Rođen u Montrealu, Norman Delinel se još tokom mladosti zanimao za poeziju i pisanje stihova, a njegov interes za slobodnu improvizaciju učinio ga je prepoznatljivim među tinejdžerima. Njegovo stvaralaštvo povezuje muziku i poeziju u okviru aktuelnih muzičkih stilova poput repa i slema. MC June je ostvario više od trista nastupa i preko hiljadu radionica širom Kanade i SAD-a, i tako postao prepoznatljiv umjetnik slema. Prvi album „U odrazu“ (Le Reflet) objavio je 2011. godine, u saradnji sa DJ Horgom, Fabrice, Koffy, Monk-E. Za one koji nijesu upoznati sa njegovom muzikom, slemer MC June predstavlja svojevrsnog „kanadskog“ Marčela. Teme kojima se bavi u svom stvaralaštvu su sloboda, ljubav, prijateljstvo, porodica, društvo, siromaštvo, razvoj, okolina, strast, itd.

Član je kolektiva “Kalmunity”; objavio je svoju prvu knjigu poezije “Uzmi moj život u ruku” (Prendre ma vie en main, 2013.); član je udruženja pisaca Kvebeka (l’UNEQ – L’union des écrivaines et des écrivains québécois). Njegov talenat je primijećen, pozivan je da nastupa na scenama nekih od glavnih festivala i manifestacija, gdje je dobio brojne pohvale i nagrade. Pobjednik je takmičenja u slem poeziji 2011. godine, “Throw Poetry Collective”, i predstavljao je Montreal na festivalu “Canadian Festival of Spoken Word” u Torontu.

Gostovanje ovog umjetnika organizuju Ambasada Kanade, KIC “Budo Tomović”, udruženje “Jazz Art” i Francuski institut.

Ulaz je besplatan.

Izvor: Radio Televizija Crne GoreŽelite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!