Kesovija, Novak i Šverko u Kotoru

Tri velike dive naših prostora, Tereza Kesovija, Gabi Novak i Radojka Šverko nastupiće na ovogodišnjem KotorArt Don Brankovim danima muzike, večerras od 22 sata na Ljetnjoj pozornici u Starom gradu.

Foto: Boka newsFoto: Foto: Boka news

Tereza Kesovija je više od četiri decenije nastupala i bila nagrađivana na svim domaćim (jugoslovenskim) festivalima. Nastupe u Francuskoj započela je 1965. godine, sarađujući sa zvijezdama kao što su Serž Lama, Tino Rosi, Žilber Beko, Rita Pavone; dva puta je pjevala na takmičenju za Pjesmu Evrovozije. Dobitnica je brojnih nagrada, a predsjednik Republike Francuske odlikovao je i proglasio Vitezom visokog odličja za doprinos u kulturi (1999).

Gabi Novak je karijeru započela radeći s Big bendom u Ljubljani, nakon čega su uslijedili nastupi na festivalima kao što su Zagrebački festival zabavne glazbe (Zagrebfest) s pjesmom Ljubav ili šala, Bledski džez festival u duetu s čuvenim Lujem Armstrongom, Beogradsko proleće, festivali u Splitu i Opatiji. Dobitnica je nagrade Porin za najbolji ženski vokal (Pjesma je moj život, 2003), kao i za poseban doprinos hrvatskoj zabavnoj muzici 2006. godine.

Radojka Šverko je prekretnicu u karijeri imala 1970. godine, kada je s pjesmom The World is Mine pobijedila na festivalu u Rio de Žaneiru, nakon čega su uslijedili nastupi na festivalima u Tokiju, Seulu, Atini, Portoriku, Karakasu, Los Anđelesu, Njujorku, kao i redovni nastupi na jugoslovenskim festivalima. Pjesmu Kud plovi ovaj brod otpjevala je na vrhuncu međunarodne karijere na Splitskom festivalu (1970).
Na koncertu ove velike umjetnice džez i pop muzike podsjetiće nas hitova koji traju godinama i koji se slušaju u svako doba dana. Uz njih, nastupiće sjajna ekipa muzičara koju čine gitarista Ante Gelo, basista Robert Vrbančić i pijanista Matija Dedić.

Izvor: Radio Televizija Crne Gore

Advertisements
Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!

Ostavite komentar