Književno veče Brankice Damjanović

#KnjiževnoVeče #UčenjeJezika #BudoTomović #DesetGodina

Književno veče Brankice Damjanović biće organizovano prvi put u Podgorici u Kulturno – informativnom centru “Budo Tomović”, sjutra, 19.maja, u sali Dodest , u 19 sati.

.

Posjetioci književne večeri imaće priliku, pored ostalog, da čuju kako je nastala trilogija kratkih priča “Dobro je”, “Ne bih ovo mogla bez tebe” i “Rukopis moga brata”, zašto su knjige “Kći” i “Moj sin Jovan” od obične ideje jedne majke da svojoj djeci za punoljetstvo pokloni njihov životopis, postale prema mišljenju stručne javnosti i kritike sjajan dokument jednog vremena koje su obilježili hiperinflacija, rat, izbjeglištvo…

Brankica Damjanović je dvadeset godina radila na televiziji u Prištini kao spiker, voditelj, novinar, urednik vijesti. Dobitnica je Nagrade grada za doprinos informisanju, dok je sa porodicom živjela u Pirotu. Posljednjih nekoliko godina bavi se isključivo pisanjem knjiga. Do sada je objavila sedam naslova: “(M)učenje jezika”, “Natura sanat”, “Moj sin Jovan”, “Dobro je…”, ”Kći”, “Rukopis moga brata” i “Ne bih ovo mogla bez tebe”, za koju je dobila nagradu Novosadskog književnog kluba za najbolje prozno ostvarenje u 2015. godini. Živi i radi u Beogradu, majka je dvoje djece.

Izvor: Radio Televizija Crne Gore

Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!