„Kuče koje nije umjelo da laje“ u NK

#NikšićkoPozorište

Nikšićko pozorište obilježiće 20. mart Međunarodni dan pozorišta za djecu i mlade, predstavom Dječijeg umjetničkog centra iz Podgorice „Kuče koje nije umjelo da laje“, uz tradicionalno čitanje poruke ASSITEJ-a (Međunarodne mreže za razvoj pozorišta za djecu i mlade).

Ovogodišnju međunarodnu poruku povodom Svjetskog dana pozorišta za djecu i mlade napisao je Francisko Hinojosa, jedan od vodećih meksičkih pisaca za djecu.

Predstava se izvodi u dva termina u 10 i 12 sati.

Tekst i režiju za predstavu potpisuje Davor Dragojević, koji pored Dijane Dragojević tumači i jednu od uloga. Scenografiju i lutke uradila je Saška Moštrokol.

„Kroz jednu zanimljivu igru, predstava upoznaje djecu sa osnovnim elementima pozorišne predstave: scenografijom, kostimima, muzikom, koreografijom… Na duhovit način ispričana je priča o odrastanju jednog kučeta i njegovoj želji da nauči da laje. Putujući kroz svijet, kuče srijeće razne likove (kokota, kravu, lisicu, patku…) koji, svako na svoj način, pokušavaju da mu ‘pomognu’, pa tako kuče kukuriče, muče… A da li će zalajati? E, to je tajna“, navodi se u saopštenju.

Predstava se izvodi u okviru Programa podrške razvoju kulture u Nikšiću, a namijenjena je djeci predškolskog i nižeg školskog uzrasta (3+).

Ulaznice su u prodaji i mogu se kupiti svakog dana na biletarnici Nikšićkog pozorišta (od 10h do 20h) po cijeni od eura, a za informacije možete pozvati na broj 068 461 310.

Izvor: Radio Televizija Crne GoreŽelite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!