(VIDEO) ISTRAŽIVANJE: Da li je Tito kopirao Hitlera?

-Njemački političar, dikatator i vođa Nacističke partije Adolf Hitler bio je uzor bivšem predsjedniku SFRJ Josipu Brozu Titu u vođenju državne politike- tvrdi Podgoričanin sa zanimljivim hobijem koji se duže vrijeme bavi istaživanjem inspirativnog života Adolfa Hitlera, a koji je želio ostati anoniman.

Kako kaže tokom višegodišnjeg istraživačkog rada, na osnovu prikupljenog materijala (fotogafija, video zapisa) došao je do zaključka da postoje podudarnosti u životu ova dva velika državnika.

– Učili su nas da je Tito izmislio radne akcije kako bi napravili autoputeve i prugu Beograd – Bar, a to isto je Hitler radio. Poznato je da je Tito imao svoj plavi voz, i Hitler ga je imao. Kao i Hitler i Tito se vozio u kabriloetu pozirajući po ugledu na njemačkog kancelara stojeći u njemu -rekao je naš sagovornik.

Ističe da je poznata činjenica da je u Titovom dvoru postojao bioskop gdje je on gledao Hitlerove snimke mjesecima učeći kako se jedan veliki vojskovođa ponaša.

-Tito je imao omladinu i omladinke, a Hitler mlade naciste i slikao se sa njima. Hitler je imao Aušvic, a Tito Goli otok. Problem Josipa Broza je u tome što nije znao da ćemo mi danas imati internet i da ćemo moći i te snimke koje je on gledao i tumačio da gledamo slobodno i lako- ističe naš sagovornik.

Mišljenja je da su Tito i Staljin drugi Svjetski rat svalili na jednog čovjeka a to je Adolf Hitler.

-Razmislite može li biti to istina da jedan takav čovjek zavede tolike mase? Ja mislim da ne a vi?Taj rat je bio interes Zapada i velikih Zapadnih sila. Došlo se i do snimaka gdje Hitler moli za mir da se ne ratuje … Mir je nuđen i Jugoslaviji, Engleskoj, Francuskoj, ali oni su htjeli rat – smatra naš sagovornik.

Ističe da je Njemačka bila i ostala vele sila i napredna nacija.

-Sve što valja od bilo kojih proizvoda od tehnike kupujemo iz Njemačke pa i samo rukovostvo Amerike i Francuske vozi se u Mercedesima i BMW-a jer su najbolji-zaključio je naš sugrađanin sa zanimljivim hobijem.Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!