„Luckasti klovnovi“ na Svjetski dan lutkarstva

#VladinProgramPodrške #NikšićkoPozorište

Nikšićko pozorište obilježiće 21. mart – Svjetski dan lutkarstva, predstavom za djecu „Luckasti klovnovi“, koja je rađena u produkciji Korifej festa. Predstava će se igrati u dva termina, u 10 i 12 sati.

.

Svjetski dan lutkarstva obilježava se i slavi širom svijeta uz čitanje poruke koju proslijeđuje UNIMA (Međunarodna mreža za razvoj lutkarstva).

Tekst za predstavu napisao je Tode Nikoletić, jedan od najpoznatijih pisaca za djecu u regionu, dok režiju potpisuju Anđelija Rondović, magistar glume i asistent na FDU na Cetinju i njena koleginica Sanja Vujisić, koje ujedno i glume u predstavi.

Neobični klovnovi Toto i Tati u luckastoj borbi za titulu najboljeg klovna dokazuju se publici kroz šašave borbe nadjačavanja, spletki, smicalica. Sukob u kome se djeca dovode do spoznaje da koliko god ima tuge na svijetu, sreća i radost treba da osvoje naša srca i da je za dobru zabavu potreban ne jedan, ne dva , nego 1000 klovnova. I, naravno, da je prijateljstvo važnije od takmičenja.

Predstava se izvodi u okviru Programa podrške razvoju kulture u Nikšiću, a namijenjena je djeci predškolskog i nižeg školskog uzrasta (3+).

Ulaznice su u prodaji i mogu se kupiti svakog dana na biletarnici Nikšićkog pozorišta (od 10h do 20h), po cijeni od jednog eura.

Izvor: Radio Televizija Crne GoreŽelite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!