„Običan, malecki san“ u Kotoru

‘’Običan, malecki san’’, naziv je izložbe koja je u okviru KotorArta, otvorena sinoć u Gradskoj galeriji u Kotoru u okviru programa KotorArta.

Sa otvaranja izložbe (Foto: Kulturni centar Nikola Đurković)Foto: Sa otvaranja izložbe (Foto: Kulturni centar Nikola Đurković)

Izložbu je otvorio predsjednik opštine Kotor Vladimir Jokić.

„Otvaranje izožbe je značajan događaj sa više aspekata. Pored toga što je prostor Gradske galerije renoviran i stavljen u funkciju i galerija dobila pun smisao, s druge strane smatram to kao uvod u čninjenicu da je plan grada i organizatora kulturnih manifestacija u Kotoru da od naredne godine imamo segment vizuelne umjetnosti kao sastavni dio KotorArta. Obavili smo razgovore sa ljudima koji bi trebali da predstave velike i značajne kolekcije. Iz tog razloga mi je čast da kao najavu svega toga što nas u budućnosti čeka imamo izložbu Milutina Obradovića i nadam se da će to biti dobar uvod za ve što nas očekuje“, istakao je Jokić.

(Foto: Kulturni centar Nikola Đurković)Foto: (Foto: Kulturni centar Nikola Đurković)

Prisutnima se u ime organizatora obratila direktorica Kulturnog centra Marija Bernard.

„Milutin Obradović je dobitnik brojnih priznanja i nagrada. Kulturnom centru predstavlja izuzetnu čast da kotorskoj pubici predstavi njegova djela“, kazala je Bernard.

Izvor: Radio Televizija Crne Gore

Advertisements
Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!

Ostavite komentar