Obilježavanje Dana evropske baštine

#MinistarstvoKulture

Ministarstvo kulture poziva zainteresovane aktere iz oblasti kulture i kulturne baštine da se u periodu od 25. do 30. septembra tekuće godine uključe u obilježavanje međunarodne inicijative Dani evropske baštine, pokrenute kroz saradnju Evropske komisije i Savjeta Evrope, a u cilju približavanja kulturne baštine široj javnosti.

.

„Manifestacija koju 50 zemalja potpisinica Evropske konvencije o kulturi tradicionalno obilježava svakog septembra, bazirana je na organizovanju događaja na lokalnom i nacionalnom nivou, a u odnosu na jedinstvenu temu, koja se bira na evropskom nivou“, navodi se u saopštenju Ministarstva kulture.

Kako su kazali ovogodišnja tema Dana evropske baštine je „Kulturna i prirodna baština“, a program obilježavanja manifestacija potrebno je dostaviti na mail adresu jelena.zaric@mku.gov.me, najkasnije do 15. juna 2017. godine.

Brošura Dana evropske baštine, u kojoj je naveden prijedlog 101 ideje za obilježavanje ovogodišnje manifestacije, nalazi se na linku:

http://europeanheritagedays.com/App_Documents/Uploads/files/EHD%20101%20ideas%20English.pdf

Priručnik „Oživljavanje prirode i baštine: Kako razviti interpretativan pristup za Dane evropske baštine 2017“ može se naći na linku:

http://europeanheritagedays.com/App_Documents/Uploads/files/2017_Bringing%20%E2%80%98Heritage%20and%20Nature%E2%80%99%20to%20life%281%29.pdf

Izvor: Radio Televizija Crne Gore

Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!